Westerland kan eindelijk weer feesten. Na twee jaar stilte nu jubileum van dorpsfeest

Deelnemers aan de Obstacle Run in Westerland in 2019.

Deelnemers aan de Obstacle Run in Westerland in 2019.© Archieffoto Marc Moussault

Van onze verslaggever
Westerland

Met een feestavond begint vrijdag 17 juni het dorpsfeest in Westerland: een jubileumeditie dit keer. De happening wordt voor de veertigste keer gehouden na twee jaar stilte vanwege corona.

De feestavond aan de start van het programma was er in het verleden niet, maar is toegevoegd. Westerlander feest-dj Eric is ingehuurd om er schwung aan te geven samen met een zangduo Feestteam en zanger Kafke.

Zaterdagochtend elf uur komt burgemeester Rian van Dam op de koffie tijdens Westerlands Bakkie. De dag staat verder in het teken van sportief vermaak voor jong en oud in de vorm van spelletjes voor de jeugd tijdens de feestelijke kindermiddag, een kermis, het Wieringer kampioenschap beachvolleybal en de Wieringer Obstacle Run. In een grote tent is er ’s avonds feest met de Melrose Band on tour.

Boerenlandfair

De poster van het Dorpsfeest.

De poster van het Dorpsfeest.© Beeld aangeleverd

Zondag 19 juni, de afsluitende dag van het Dorpsfeest, is er een Boerenlandfair met tal van activiteiten voor jong en oud. De mannen van The Cats AGlow zetten de tent vervolgens op zijn kop met hun Volendamse klanken.

De opbrengsten van het Dorpsfeest en de Boerenlandfair gaan naar de Wieringer verenigingen die bij de organisatie betrokken zijn. Plek van handeling: hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.