Verouderde voetbalkooi aan Harpraam geeft overlast door geluid en trillingen

Deverouderde voetbalkooi aan de Harpraam in Krommenie.

Deverouderde voetbalkooi aan de Harpraam in Krommenie.© Foto Cylomedia

Van onze verslaggever
Krommenie

Gebruik van de verouderde voetbalkooi aan de Harpraam in Krommenie veroorzaakt overlast. De kooi is in slechte staat en het kunstgras is aan vervanging toe. Bovendien is de overlast van de kooi, op acht meter afstand van de nieuwbouwwoningen, door geluid en trillingen te hoog, zo heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau gemeten.

De voetbalkooi stond vroeger naast de toenmalige praktijkschool, maar sinds enkele jaren staan er nieuwe woningen waarin gezinnen met jonge kinderen wonen. De behoefte aan een kinderspeelplaats in de leeftijdscategorie van 0 tot 12 jaar is nu groter.

De gemeente liet een nieuwe speelplaats ontwerpen, waarbij de voetbalkooi wordt vervangen door een natuurspeelplaats met een kleinere mogelijkheid om te voetballen. Een aantal bewoners wil juist een groter trapveldje omdat vooral oudere jeugd er gebruik van maakt.

Lees ook: Speeltuin Popelstraat in Krommenie blijft speeltuin, trapveld Harpraam blijft trapveld; wel herinrichting en nieuwe toestellen

De buurtbewoners mogen zich hierover uitspreken. Op maandag 27 juni is er om 19.00 uur een extra bewonersavond over de herinrichting van de speelplaats aan de Harpraam. Die vindt plaats in buurtcentrum de Pelikaan. Hierbij is wethouder Gerard Slegers aanwezig. Aanmelden kan via speelplaatsrenovatie@zaanstad.nl.

Inmiddels is aan de Popelstraat, aan de andere kant van de wijk Fortuin, begonnen met grondwerk rond de oude speelplaats die ook wordt opgeknapt.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.