Een fietshelm dragen is ook voor senioren op de elektrische fiets een heel goed idee. ’Maar we moeten het imago nog wat oppoetsen’

Senjoren samen op de pedalen tijdens over het nieuwe fietspad vanuit de Haukes.

Senjoren samen op de pedalen tijdens over het nieuwe fietspad vanuit de Haukes.© Foto Aangeleverd

Van onze verslaggever
Den Helder

Draag een fietshelm. Sportservice hoopt senioren er van te overtuigen tijdens een speciale fietstocht.

De zogeheten Fiets- en Ontdekdag wordt donderdag 23 juni in Den Helder gehouden. Er komen ook dit soort fietsdagen in Schagen en Hollands Kroon.

,,Het wordt een tocht van zo’n 26 kilometer. En onderweg krijgen de deelnemers uitleg over het nut van de fietshelm en worden ze getrakteerd op nog een paar activiteiten. Die blijven vooralsnog even een verrassing”, meldt Marijke de Wijs van Team Sportservice. De Wijs is een van de organisatoren van de eerste Fiets- en Ontdekdag in Den Helder en omgeving.

„De Fiets- en Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Doortrappen. Dat project wil ouderen leren over, bewuster maken van en nog meer plezier beleven aan fietsen”, licht De Wijs toe.

Fietshelm

De deelnemers starten om 12.30 uur vanaf op Willemsoord. Onderweg wordt tijdens een tussenstop ook een teer punt aangeroerd: het dragen van een fietshelm. Veel mensen zien er het nut niet van in, maart artsen hameren er op dat veel hoofdletsel kan worden voorkomen door het dragen van een helm. Ook op de gewone of de elektrische fiets.

De Wijs: „We hebben iemand uitgenodigd die vertelt over de voordelen van een fietshelm. Het is ook voor senioren heel verstandig een helm tge dragen, het imago moet een beetje opgepoetst worden. Dat hopen we te doen tijdens deze fietsdag.”

Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen is gratis. Inschrijven kan via noordhollandactief.nl of per mail: mdewijs@teamsportservice.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.