Eenhoornzegel voor 25-jarige Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

Stichting Hulpverlening vanuit Westfriese Kerken ontvangt een Eenhoornzegel.

Stichting Hulpverlening vanuit Westfriese Kerken ontvangt een Eenhoornzegel.© Foto Marcel Rob

Van onze verslaggever
Hoorn

Stichting Hulpverlening vanuit Westfriese Kerken (HWK) biedt al vijventwintig jaar hulp aan inwoners van West-Friesland die zich in een crisissituatie bevinden. Daarom heeft het, uit blijk van waardering, een Eenhoornzegel met een waarde van 2.000 euro gekregen van de gemeente Hoorn.

De hulp die HWK geeft, is zowel op sociaal als financieel vlak. Bij de stichting is men altijd bereikbaar voor een luisterend oor en zo nodig worden mensen op weg geholpen naar gespecialiseerde hulp. Daklozen kunnen steun ontvangen om hun leven weer op te starten. Gezinnen die tijdelijk geen inkomen hebben, kunnen leefgeld krijgen. In 2021 heeft HWK tientallen gezinnen in Hoorn en West-Friesland (financieel) ondersteund. Het doel van de stichting is altijd om de zelfstandigheid van mensen te verbeteren. Ongeacht hun levensovertuiging.

Leo Huisman, Ton Heijboer en Ilse de Bruin kregen de zegel uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed. „De Stichting Hulpverlening vanuit Westfriese Kerken heeft met hun goede werk direct effect op de levens van gezinnen. Het is zo betekenisvol om mensen te helpen op weg naar meer zelfstandigheid. Bedankt voor jullie bijdrage aan onze maatschappij”, zei zij daarbij.

Meer info: www.hulpverleningwestfriesekerken.nl.

Eenhoornzegels

Als verenigingen en stichtingen 25, 50, 75, 100 jaar of langer bestaan, komen zij in aanmerking voor een Eenhoornzegel (geldbedrag). Soms geeft het gemeentebestuur ook Eenhoornzegels als blijk van waardering voor bijzondere initiatieven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen