Het is nu officieel. Kindcentrum Op de Elft in Hippolytushoef is open en dat wordt gevierd

© Foto RedMouse

Lydia Jasper
Hippolytushoef

Met optredens van de schooljeugd en speeches van onder andere wethouder Mary van Gent, architect Erik van Wel en bestuurders Paul Moltmaker (Surplus) en Alwin Hietbrink (Sarkon) is vrijdagmiddag kindcentrum Op de Elft in Hippolytushoef officieel geopend. De kinderen hadden een lied ingestudeerd.

Scholieren en onderwijsteam zitten al sinds 10 mei in de nieuwbouw aan de Elft, waar basisscholen De Kei en de Henricusschool en Kinderopvang Hollands Kroon een thuis hebben gevonden. Het gaat om zo’n vierhonderd kinderen. Deze vrijdag was er een feestje waar belangstellenden na afloop van het officiële gedeelte in het gebouw een kijkje konden nemen.

De maand was nodig om bij te komen van een drukke verhuizing en om te kijken of er nog wat aanpassingen moesten komen binnen het gebouw. ,,Om de kinderziektes er als het ware uit te halen’’, stelt directeur Rogier van Dijk van De Kei.

De peuterschool zit al in het kindcentrum. De boerderij naast het gebouw wordt momenteel nog verbouwd, zodat het plek kan bieden aan de allerkleinsten. Als alles volgens planning verloopt, verhuist Kinderopvang Hollands Kroon daar eind augustus naartoe.

© Foto RedMouse

© Foto RedMouse

© Foto RedMouse

© Foto RedMouse

© Foto RedMouse

© Foto RedMouse

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.