Telstar bevestigt terugkeer van Mike Snoei. Trainer tekent voor een jaar

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar heeft de komst van Mike Snoei als trainer bevestigd. Snoei was eerder tussen 2017 en 2019 al trainer van de Witte Leeuwen. Hij tekent voor een jaar.

Het nieuws dat Snoei bij Telstar tekende was eerder al uitgelekt. Mike Snoei is op de opvolger van Andries Jonker. Waar Jonker de baan van trainer combineerde met die van technisch directeur, zal Snoei dat niet doen. Een technische commissie houdt zich voorlopig bezig met het aantrekken van spelers. In zijn eerste periode als trainer van Telstar werkte Snoei samen met Piet Buter als technisch directeur. Die heeft al aangegeven geen trek te hebben in een terugkeer in die functie. Hij staat wel open voor een adviserende rol.

Donderdag werd duidelijk dat de selectie van Telstar zich zorgen maakte over de club. Zij schreven in een brief dat de club naar hun idee stuurloos was en dat de namen die rondzongen voor weerstand zorgden. Zij wilden graag verder met Andries Jonker. In een persbericht laat aanvoerder Glynor Plet nu weten dat hij blij is met Snoei als trainer. ,,Wij zijn blij dat er nu duidelijkheid is en hebben alle vertrouwen in Mike Snoei als nieuwe hoofdtrainer.”

Andries Jonker wilde graag verder bij Telstar en kreeg ook een aanbieding. Hij vond dit voorstel niet ambitieus genoeg. De technische commissie die werd samengesteld voor de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft wel nog met de trainer gesproken om eventueel toch door te gaan. Dit heeft tot niets geleid. Interim-directeur Jakob Klompien: ,,Binnen de organisatie waren er mensen die erg tevreden waren met Jonker en zijn werk in de organisatie, zoals de jeugdopleiding. Er waren ook mensen die keken naar de prestaties van het eerste en vonden dat er wel wat meer vuur en pit bij mag. Snoei is uiteraard een ander soort trainer dan Jonker. Dat is een bewuste keuze. De nadruk ligt op de prestaties van het eerste elftal. Met de jeugdelftallen willen we de komende tijden verder blijven promoveren naar hogere divisies.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen