Mike Snoei staat voor terugkeer als hoofdtrainer van Telstar

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Mike Snoei is de beoogde nieuwe trainer van Telstar. De Rotterdammer staat voor een terugkeer naar de club waar hij tussen 2017 en 2019 werkzaam was.

Verschillende bronnen binnen en rond de club bevestigen dat de gesprekken tussen Telstar en Snoei in een afrondend stadium zijn. Chris van der Zwan van de technische commissie, die belast is met de taak van het aanstellen van een nieuwe trainer, wil ontkennen noch bevestigen dat Snoei in beeld is. ,,Wij hebben met verschillende trainers gesproken, maar ik ga op dit moment niet in op namen. We verwachten na het weekend de komst van de nieuwe trainer bekend te maken. Het zal veel mensen nog verbazen dat we deze trainer als kleine club kunnen binnenhalen.” Mike Snoei zelf wil geen commentaar geven.

De 58-jarige Snoei was in zijn eerste seizoen bij Telstar zeer succesvol. Met fris voetbal eindigde Telstar op een zesde plek en werd het in de halve finales van de play-offs voor promotie uitgeschakeld door De Graafschap. In zijn tweede seizoen met Telstar eindigde hij op een vijftiende plaats.

Ondanks zijn goede prestaties in zijn eerste seizoen is de aanstelling van Snoei opvallend. Niet iedereen binnen de bestaande staf van Telstar zou zijn komst zien zitten. De spelersselectie liet eerder in een brief aan de interim-directie weten het niet te zien zitten in de namen die worden genoemd. Het is onduidelijk op welke namen wordt gedoeld.

Snoei vertrok in 2019 naar De Graafschap, nadat er tussen algemeen directeur Pieter de Waard en hem een conflict was gerezen over de hoogte van het spelersbudget. De hoogte van het spelersbudget was ook de grootste reden voor Andries Jonker om te vertrekken. Bij De Graafschap werd Snoei vorig jaar ontslagen nadat hij naast promotie had gegrepen.

De technische commissie sprak met acht trainers. Naast Snoei zou dat onder anderen Leeroy Echteld zijn.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen