Help, de stroom is op, het netwerk staat volledig op springen | column

Ariane Blees

Wat hebben wij toch met rood? We stemmen met een rood potlood, zijn een rode gemeente, waren donkerrood tijdens de coronapandemie en nu kleuren we op de stroomkaart ook nog eens rood. Ik krijg er zelfs rode wangen van.

Maar dat we geen elektriciteit meer hebben voor nieuwe grootverbruikers verbaast mij niks. In Wijdewormer en Zaanstad-Noord kunnen liefhebbers er niet meer bij op het netwerk want dit staat volledig op springen. Ik hoef u hier natuurlijk niet uit te leggen hoe dat komt. Sinds de komst van de datacentra wordt de stroomtoevoer naar andere gebruikers afgeknepen want tja, wat levert dat de schatkist nou helemaal op, niks toch? Nou lekker dan.

Nu de gasprijzen pieken en de benzine onbetaalbaar wordt, krijgen we dit er ook nog eens bij. Ik heb een elektrische haard en ik dacht afgelopen winter: dan gebruik ik die wel wat meer voor de warmte. Scheelt gas. Lees ik me daar in een artikel dat het gebruik van een elektrische kachel uiteindelijk net zo duur is. Dus daar schoot ik niks mee op. Minder dataverkeer produceren dan? Ja dat zou zeker helpen, maar dat lukt ons nooit meer. Iedereen googelt en facebookt er als een gek op los en dat zal alleen maar erger worden. Dus het lijkt er inmiddels op dat je voor energie moet kiezen tussen twee kwaden. Want we hebben in de streek dan wel een heleboel laadpalen bij voor onze auto’s - Nederland is zelfs koploper - maar daar kun je straks misschien ook niet meer terecht.

Het risico dat de stroom op i,s wordt inmiddels net zo groot als dat ons gas op is. Code rood dus, een oplaadprobleem, wat een toestand. Zijn er nog alternatieven? Weer turf gaan steken? Allemaal een windmolen kopen? Even googelen, want ik doe dat natuurlijk net iedereen. Ik lees iets over zonnepanelen en thuisbatterijen. Moet ik me daar dan maar in gaan verdiepen? Ik word er zo moe van. Weet je, ik ga gewoon mijn fiets oppoetsen en een lading kaarsen inslaan. Voor het geval dat. En maar eens een forse wandeling maken, want ik kan gelukkig nog altijd wel mezelf opladen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.