Nu vijfhonderd coronaprikken per week in Hem

In de vaccinatiehal van de GGD in Hem is het nu beduidend rustiger dan in januari.© Foto Mediahuis

Cees Beemster
Hem

Ongeveer vijfhonderd mensen per week laten nu een coronavaccinatie zetten op het prikpunt van de GGD Hollands Noorden in Hem. Dit waren er half januari nog ruim 5.600 per week.

Met 43 mensen gemiddeld per dag die de laatste week positief testen is duidelijk dat het coronavirus in deze regio nog niet verdwenen is.

Hem is in West-Friesland de enige locatie waar mensen op maandag en woensdag tussen 9 en 14.30 uur terecht kunnen voor alle coronavaccinaties. Ook in Alkmaar en Den Helder heeft de GGD nog steeds priklocaties. Men mag in Hem zonder afspraak langskomen. Alleen kinderen van 5-11 jaar moeten wel eerst een afspraak maken.

(Tekst gaat door onder de foto)

De panelen op het prikpunt in Hem hangen vol met dankbetuigingen van mensen die zich hebben laten vaccineren.© Foto Mediahuis

Van alle inwoners van West-Friesland hebben de meeste bewoners van Koggenland en Drechterland coronaprikken gehad. In Koggenland heeft 85 procent van alle mensen van achttien jaar en ouder de basisserie prikken gehad en 64 procent de boosterprik. In Drechterland liggen deze scores op 84 en 65 procent. Hoorn en Enkhuizen scoren het minste qua vaccinaties.

Steun

Op de locatie in Hem hebben veel bezoekers die zich hier het afgelopen jaar hebben laten vaccineren dankbetuigingen voor de GGD-medewerkers en de goede organisatie op panelen geschreven. ,,Dit was een dagelijkse steun in de rug en onze medewerkers vonden het fijn om al deze complimenten te ontvangen’’, zegt Diane Kleinhout van de GGD.

Lees ook: RIVM: een op tien mensen weigert coronaprik

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen