Bijeenkomst intimiteit en seksualiteit bij dementie

Ook ouderen hebben behoefte aan intimiteit.

Ook ouderen hebben behoefte aan intimiteit.© Archieffoto ANP

Van onze redactie
Hoorn

Intimiteit en seksualiteit bij dementie. Behoeften verdwijnen niet als we ouder worden. En ook bij dementerenden blijven deze gevoelens. Toch wordt daar in zorgopleidingen doorgaans weinig aandacht aan besteed.

Om hier aandacht voor te vragen, organiseert Stichting Ouderennetwerk West-Friesland op 24 juni van 13 tot 17 uur in Hoorn een bijeenkomst over intimiteit en seksualiteit bij dementie.

Doordat er weinig aandacht aan besteed wordt in opleidingen liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer. Om dit te veranderen delen verschillende gasten hun ervaringen. Noëlle Sant, expert ouderenzorg bij Vilans, vertelt over het onderzoek dat zij uitvoert voor Vilans en Rutgers in verzorg- en verpleeghuizen. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg en schrijver van het boek ’Intimiteit en seksualiteit bij dementie’, geeft een aantal praktische adviezen.

Tijdens alle sessies is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal in het gemeentehuis van Hoorn aan de Nieuwe Steen 1.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen