Katinka de Boer van thuiszorgorganisatie Zorgbegrip is de Zaanse zakenvrouw van 2022

Katinka de Boer van Zorgbegrip.

Katinka de Boer van Zorgbegrip.© foto Els Broers

Katinka de Boer, Zorgbegrip

Katinka de Boer, Zorgbegrip© foto Els Broers

1 / 2
Frans van den Berg
Zaandam

Katinka de Boer van de thuiszorgorganisatie Zorgbegrip is dinsdagavond uitgeroepen tot Zaanse zakenvrouw van 2022.

Katinka de Boer bestrijkt met haar thuiszorgorganisatie de regio Assendelft, Krommenie, gemeente Wormerland, Wormerveer en Purmerend. Zorgbegrip levert zogenoemde ziekenhuis verplaatste zorg, verpleging en persoonlijke verzorging.

Ze is van huis uit verpleegkundige en begon in 2014 voor zichzelf. Drie jaar geleden ging ze zonder haar compagnon verder. Het was een tijd van buffelen: ze was pas moeder geworden, werkte zeven dagen in de week en rondde haar master bedrijfskunde af. Tegenwoordig wordt door Zorgbegrip aan honderd cliënten per dag zorg geleverd. De jury looft haar goede band met het personeel: er is in principe geen overwerk. Dat betaalt zich uit in bijna geen verloop en een laag ziekteverzuim.

,,Een risico is dat ze soms iets te lief kan zijn’’, merkt de jury nog op. ,,Persoonlijk heeft zij de afgelopen jaren door alle tegenslagen een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Maar bovenal geeft zij blijkt van goed leiderschap, hart voor de mens. Een echte ondernemer die kansen en verbeteringen blijft zien en deze ook aanpakt en nooit stil blijft staan. Zij is daarmee een voorbeeld voor andere ondernemers. Dit maakt haar de Zaanse zakenvrouw 2022.’’

De andere genomineerden waren Nuriye Yoldas van de cateraar Nu Culinair en fotografe Mabel van den Top. De drie waren gekozen uit een lange lijst van ondernemers. De verkiezing is een onderdeel van het ZaanLinQ Event 2022 in het Zaantheater. De vorige verkiezing was in 2019 toen Floor Kliffen won.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.