Tientallen sociale huurwoningen staan op de planning van nieuwbouwwijk Kreekrijk in Assendelft, nog koopwoningen beschikbaar

Woningtypen het Juffertje (l) en De Zaluw van Kreekrijk BV.

Woningtypen het Juffertje (l) en De Zaluw van Kreekrijk BV.© Archieffoto Kreekrijk

Frederique Teillers
Assendelft

Woningcorporatie Eigen Haard begint in oktober 2022 met het bouwen van 42 woningen in de toekomstige nieuwbouwwijk Kreekrijk in Assendelft.

Dat laat Eigen Haard weten op hun website. Het nieuwbouwproject bestaat uit 39 sociale huurwoningen en 3 koopwoningen. Het betreffen allemaal eengezinswoningen.

De nieuwe wijk ligt in Assendelft-Noord, aan de provinciale weg tussen Uitgeest en Krommenie. Naar verwachting is de oplevering van de sociale huurwoningen in september 2023. Vlak voor de oplevering zullen de huizen te zien zijn via de website van WoningNet.

Kreekrijk is de laatste grote uitleglocatie van de gemeente Zaanstad en sluit aan op de woonwijk Saendelft. Naast het project van Eigen Haard moeten hier honderden woningen verrijzen.

Naast de bekendmaking van de sociale huurwoningen, zijn recent koopwoningen in een ‘moderne Zaanse stijl’ in de verkoop gegaan, van ontwikkelaar Kreekrijk BV. Een rijtjeshuis met 150 vierkante meter aan woonoppervlak kost ongeveer vijf ton. Ed van Nimwegen zei eerder in deze krant dat veel kopers voor woningen in Kreekrijk Zaankanters zijn. “Zelfs kopers uit Saendelft die doorstromen naar een vaak grotere woning aan de rand van de wijk.” In 2027 moet Kreekrijk klaar zijn, de wijk wordt in fases opgeleverd.

Voor meer informatie, kijk op de website van Eigen Haard of Kreekrijk: www.eigenhaard.nl/projecten/kreekrijk/ en www.kreekrijk.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.