Avondwandel4daagse Obdam start dinsdag

De avondwandel4daagse Obdam trekt altijd veel deelnemers.

De avondwandel4daagse Obdam trekt altijd veel deelnemers.© Foto aangeleverd

Van onze redactie
Obdam

De een heeft z’n medaille al op zak, de ander moet er nog voor op pad. De Avondwandel4daagse vindt in verschillende plaatsen op verschillende tijdstippen plaats. Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni kunnen in Obdam de veters gestrikt worden.

De wandelvierdaagse in Obdam wordt georganiseerd door Victor Gymsport Vereniging Obdam. Er kan dagelijks 5 of 10 km gewandeld worden. Het start- en eindpunt is bij Dorpshuis de Brink in het centrum van Obdam.

De reguliere avond wandel4daagse kon afgelopen twee jaar vanwege Corona geen doorgang vinden. Jaarlijks wandelen er tussen de 600 en 700 deelnemers mee.

Iedere dag wordt er vanaf 18.20 uur een warming-up gegeven. De gezamenlijke start is om 18.30 uur. Hierna kunnen de wandelaars nog tot 18.45 uur starten (alleen de woensdag 10 minuten eerder omdat de wandelaars dan over de spoorwegovergang moeten).

Na afloop vinden er elke avond activiteiten plaats rondom De Brink en op het kerkplein. De laatste wandeldag is er na afloop voor de jeugd een disco in de grote zaal van de Brink en voor de ouderen op het kerkplein muziek van coverband Spangle.

Gedurende het hele evenement wordt het thema Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst onder de aandacht gebracht.

De kosten om vier dagen mee te wandelen bedragen € 3,- per persoon. Inschrijven kan via www.victor-obdam.nl of met de inschrijfformulieren die in dorpsblad De Rotonde staan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen