Olympia Haarlem en Stormvogels maken er een spektakelstuk van

Ronald van der Giezen heeft de bal klemvast voordat José Leone gevaarlijk kan worden.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rinus van der Lugt
Haarlem

Wie speelt er thuis en wie speelt er uit in de nacompetitie. Dat was de inzet in het treffen tussen Olympia Haarlem en Stormvogels.

De ploeg uit IJmuiden won met 3-4 en start komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Amstelveen Heemraad. Olympia Haarlem moet via een uitwedstrijd tegen FC Zaandam proberen de eerste hindernis te nemen.

„Het maakt ons niet uit of wij uit of thuis spelen”, gaf Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes enige weken geleden al te kennen. „Wij werken naar de nacompetitie toe en laten een aantal spelers die last hebben van pijntjes uit de selectie.”

Ook tegen Stormvogels had Tjeertes een aantal coryfeeën vrij gegeven of op de bank gezet. „De laatste weken was ik niet tevreden, maar vandaag zat er weer leven in ons spel. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij weer volle bak kunnen geven. Ik hoop dat wij in de finale tegen Stormvogels spelen dan zou een mooie afsluiting zijn.”

Stormvogels trainer Patrick Krop was absoluut niet van plan concessies te doen. Zijn ploeg zat in een goede fase en er was dan ook geen enkele reden in te grijpen. Bovendien wilde hij graag met een thuiswedstrijd beginnen. „Goed voor de club”, constateerde Krop. „Wij hebben Amstelveen Heemraad zien spelen. Een ploeg die de derde periode wint, zit altijd in een flow. Zij hebben een sterk collectief en het zal geen eenvoudige opgave worden. De meeste spelers hebben het nog niet eerder meegemaakt. Trouwens als trainer ik ook niet.”

Ondanks de belangen bestreden de beide ploegen elkaar met open vizier. De bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Joshua Jansen en Mats Berghuis zetten de ’vogels’ op een 0-2 voorsprong. „Dat is het nadeel dat je met een basis speelt die nog niet vaak met elkaar heeft gespeeld”, constateerde Tjeertes.

Niet dat na de wissel de rollen omgedraaid waren, maar Tjeertes had goed gezien dat de bezoekers kwetsbaar waren op het moment dat met lange ballen de ruimte achter de laatste linie werd benut. „Je zag bij ons de gemakzucht weer toenemen”, mopperde Krop. „Dat zal er toch uit moeten.”

Rafaël Karpes bracht de spanning terug, maar het was Brian Ezeoke die het verschil weer op twee treffers bracht. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en kwam via twee treffers van Angelo Lioe-A-Tjam op gelijke hoogte. „Toen dachten wij dat er nog een zege inzat, maar namen te veel risico’s”, aldus de trainer. Thomas Scholten zorgde in de slotminuten voor de 3-4.

Overige uitslagen:

United DAVO-HCSC 0-10.

IJmuiden-ADO’20 0-1.

DEM-Koninklijke HFC 4-0.

Kadoelen-SCW 2-8. Doelpunten SCW: Patrick de Lange (tweemaal), Stan Eveleens (tweemaal), Sam Castricum, Jeff de Vilder, Tijn Schoof, Mathijs van den Burgt.

Amstelveen Heemraad-Pancratius 3-0.

VVC-Oudewater 3-5. Doelpunten VVC: Stijn van Veenendaal. Dylan Kooistra, Joes van Groenigen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen