Twee honden vermist na schipbreuk op IJsselmeer, drie opvarenden gered [update]

Internetredactie
Andijk

De KNRM is zaterdagmiddag uitgerukt voor een zinkend bootje bij de kust van Andijk. Drie opvarenden konden gered worden, maar twee honden zijn nog altijd vermist.

De KNRM werd rond 15.00 uur ingelicht over het zinkende bootje. De opvarenden waren met hun vaartuig onderweg naar de Friese kust. Na een paar mijl gevaren te hebben ging het mis en maakte het bootje snel water. Het drietal kon het schip verlaten en zich laten redden door een boot van de Reddingsdienst. Twee honden, die ook aan boord waren, werden uit het oog verloren.

De opvarenden zijn via een schip van de KNRM naar het droge gebracht, waar een ambulance stond te wachten. Een andere reddingsboot van de KNRM en de boot van de Reddingsdienst. hebben persoonlijke eigendommen van de schipbreukelingen naar de haven van Andijk gebracht. De honden werden niet meer aangetroffen.

Een woordvoerster van de Kustwacht laat zondagochtend weten dat de honden nog altijd niet gevonden zijn. Of er nog naar de honden gezocht wordt, is bij haar niet bekend.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen