Eemdijk maakt zich op voor nacompetitie om promotie: spannend slotweekend voor regioclubs

Zuidvogels hoopt Huizen achterna te gaan naar de vierde divisie.© Archieffoto

Robert Toret
Hilversum

Dit pinksterweekend wordt in het amateurvoetbal de laatste speelronde van de reguliere competitie afgewerkt. Veel beslissingen zijn al gevallen, slechts op enkele velden staat er nog wat op het spel. Een overzicht.

Hoofdklasser Eemdijk maakt zich op voor nacompetitie om promotie naar de derde divisie. Over een eventuele tegenstander van de ploeg van Willem Romp in de eerste ronde valt nog geen zinnig woord te zeggen. Alleen dat de ’Diekers’ dinsdag 7 juni eerst thuis spelen en vier dagen later uit. Bij winst van het tweeluik volgt nog een dubbele confrontatie om een plek in de derde divisie, op dinsdag 14 juni en zaterdag 18 juni.

Eersteklasser Huizen werd afgelopen zaterdag glorieus kampioen op het veld van de buren en promoveert naar de vierde divisie (nieuwe naam hoofdklasse). Voor Zuidvogels rest het ’toetje’. Daarin strijden negentien clubs (!) om in totaal drie plekken in de vierde divisie. Zoals het er nu naar uitziet, speelt Zuidvogels in de eerste ronde (zaterdag 11 juni) thuis tegen WNC. Bij winst volgt de week erop opnieuw een thuisduel tegen waarschijnlijk SDV Barneveld. Weer zeven dagen later staat er dan nog een finale op neutraal terrein op het programma.

Ook tweedeklasser BFC gaat op voor promotie. Als de Bussumers vanmiddag winnen bij Loosdrecht, spelen ze in de eerste ronde (zaterdag 11 juni) thuis tegen Zandvoort of Jong Holland uit Alkmaar. Bij verlies wacht een uitduel bij Die Haghe, Zwaluwen’30 of AFC.

In de derde klasse C strijden TOV en Olympia’25 nog om het laatste ticket voor promotievoetbal. Hees is daar al verzekerd van. Onderin moeten ’t Gooi en VVZ’49 het vege lijf via extra wedstrijden zien te redden.

Wasmeer werd kampioen van de vierde klasse F na een heroïsch gevecht met ’s-Graveland en Eemnes, die de herkansingen ingaan voor een plek in de derde klasse. OSO degradeert naar de nieuwe vijfde klasse, net als Eemboys (4G). In 4H maakt Nederhorst nog kans op de nacompetitie. Daarvoor dient de ploeg van Remco Sint vanmiddag te winnen bij DWSM, uit Maarssen.

Op zondag hoopt SDO op de slotdag de rode lantaarn in de hoofdklasse A nog over te kunnen doen aan Emmen. Daarvoor moeten de Bussumers zelf maandag thuis winnen van TAC’90 en hopen op verlies van de Drentenaren bij Be Quick 1887. In dat geval speelt het elftal van Rick Schipper op zondag 12 juni - in de tweede ronde van de nacompetitie - waarschijnlijk uit bij AGB, waarna bij winst nog maximaal twee (enkele) ronden volgen.

De vrouwen van SDO mogen juist een poging gaan wagen om de stap náár de hoofdklasse te zetten. Eerste horde op weg daarheen is vermoedelijk een bezoek aan Buitenveldert, of anders Nuenen (zondag 12 juni).

Ook voor SO Soest zit het er nog niet op. De zondagtweedeklasser kan nog omhoog. Mogelijke opponenten in de eerste ronde van de nacompetitie zijn HSV, Vitesse’22, VIOS, Legmeervogels en ROAC.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen