234 mensen maakten gebruik van de Formulierenbrigade

Formulierenbrigade Medemblik.

Formulierenbrigade Medemblik.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten

Hoorn Vrijwilliers van de Formulierenbrigade hebben in het 1e kwartaal van 2022 gratis hulp geboden aan 234 inwoners van de gemeenten Hoorn, Koggenland, Drechterland en Medemblik.

Niet alleen bij het invullen van (digitale) formulieren, het aanvragen van hulp of toeslagen of het indienen van declaraties, ook de hulp bij belastingaangifte kwam voor maar liefst 56 bezoekers als geroepen.

Vooral ouderen, mensen die anderstalig zijn of die om andere redenen moeite hebben met (digitale) officiële communicatie en het houden van overzicht, maken gebruik van het inloopspreekuur. „Het aanvragen van een DigiD en het verzamelen van de benodigde en juiste informatie voor een aanvraag, daar begint het vaak mee”, vertelt vrijwilliger Gerard Visser. „ Er zijn verschillende soorten toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag, waarvan mensen soms niet weten dat ze hier een aanvraag voor kunnen doen. Ook bijzondere bijstand of specifieke zorgkosten die bij de belastingaangifte kunnen worden afgetrokken worden soms niet meegenomen.”

Gezien het digitale tijdperk wordt verwacht dat de bezoekersaantallen nog meer zullen toenemen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen