Zaanstad krijgt weer nieuwe social sofa’s, Oekraïners helpen mee

Ingebruikname van de social sofa in het Rosariumpark in Krommenie.© Archieffoto Marcel Molle

Van onze verslaggever
Zaanstad

In Zaanstad worden drie nieuwe sociale sofa’s gemaakt. Over enkele maanden staat het totaal aantal in de Zaanstreek dan op zeven stuks.

Drie onbewerkte stenen sofa’s arriveerden deze week op hun werklocaties en krijgen binnenkort een mozaïekontwerp dat nog gemaakt wordt door kunstenaars.

Een sofa wordt gemaakt in de Loads in Krommenie. Deze bank is een particulier initiatief van Parteon, die de sofa gewonnen heeft voor een buurt. Buurtbewoners gaan samen met Peter Meijn, eigenaar van de Stichting de Loads het ontwerp maken. In de Rozenhof in Zaandam wordt in opdracht van de gemeente een sofa gemaakt met Oekraïense vluchtelingen en vrijwilligers in de voormalige kledingwinkel van Miss Etam. Een Oekraïense kunstenares maakt het ontwerp op deze sofa. In de Achtersluispolder wordt een sofa van mozaïek voorzien in opdracht van COA en de gemeente door vluchtelingen die op de opvangboten verblijven. Deze sofa staat in Maakgemeenschap de Hoop. Een kunstenaar uit Syrië maakt het ontwerp.

Dit heeft de organisatie via Facebook bekendgemaakt

Lees ook: Krommenieërs bedekken nieuwe parkbank in zijn geheel met mozaïeksteentjes.

Het project is bedoeld om elkaar te ontmoeten, samen te werken en verbonden te zijn, zowel bij het maken als bij het ontmoetingen op een van de verschillende plekken in Zaanstad. Er staan inmiddels social sofa’s voor het Zaantheater, in het Rosariumpark in Krommenie en in de Zaanbocht in Wormerveer. Eind juni word een vierde exemplaar geplaatst in Poelenburg.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.