Per Casalod jongste doelpuntenmaker ooit voor Sporting Krommenie, op podium liedje moeten zingen zorgde voor minder zenuwen dan invalbeurt

Per Casalod.

Per Casalod.© Foto Ronald Goedheer

Ron Weinbrecher
Krommenie

De voorzet kwam van rechts en Per Casalod kon nog net de teen van zijn schoen tegen de bal zetten. De jongste debutant ooit (vijftien jaar) in het eerste van Sporting Krommenie scoorde de 6-1 tegen KSV. Met consequenties, want na afloop van het duel moest het talent op het podium een liedje zingen. ,,Bloed, zweet en tranen”, bekende Casalod. Voor het zingen was de middenvelder beduidend minder zenuwachtig dan voor zijn invalbeurt.

In de rust had trainer Jordi van Beek al aangegeven dat hij de intentie had om elke wisselspeler in te brengen. ,,Ik was toen best gespannen. De trainer had al gezegd dat ik beslist niet op safe mocht spelen, maar dat ik risico mocht nemen en lef moest tonen.” Casalod, die normaal uitkomt in de onder 17, werd een kwartier voor tijd door de coach geroepen om in te vallen. ,,Toen ik de eerste bal had geraakt was de spanning weg.” In de 84e minuut kwam zijn moment van glorie. ,,Op de bank had ik al bedacht hoe het zou zijn als ik zou scoren en ik was enorm blij toen die bal erin ging.”

De voetballer uit Krommenie blijft opvallend nuchter onder zijn optreden. ,,Ik zie mezelf niet zozeer als talent, ik voel me onderdeel van een team. Ik kijk ook nog niet zo ver vooruit. Mijn doel is een vaste plaats te bemachtigen in het eerste van Sporting Krommenie en in de aanloop daar naartoe hoop ik veel minuten mee te mogen doen.”

De Havo-scholier van het Bertrand Russell College, die na de middelbare school aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding wil studeren, weet precies waar hij nog aan moet werken om beter te worden. ,,Ik ben nog te gretig en dan word ik makkelijk uitgespeeld. Verder moet mijn handelingstempo omhoog en wil ik mijn rechterbeen ontwikkelen”, analyseert de middenvelder, om daarna zijn sterke punt te benoemen. ,,Ik blijf de hele wedstrijd lopen, ik ben overal op het veld te vinden, ik blijf maar gaan.”

Ook de trainer liet de speler na afloop van het duel weten trots te zijn op de jonge voetballer. ,,Dat was vet om te horen, dit smaakt zeker naar meer.”

terugblik

In deze rubriek wordt een gebeurtenis uit het voorgaande sportweekeinde belicht. Vandaag: voetballer Per Casalod, die zondag de jongste doelpuntenmaker ooit werd van Sporting Krommenie.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen