Benefietavond voor vluchtelingen; Keur aan lokale artiesten en kunstenaars op het podium van het Huis van Eemnes

Het Huis van Eemnes verleent onderdak aan de benefietavond.

Het Huis van Eemnes verleent onderdak aan de benefietavond.

Mirjam van Twisk
Eemnes

Muziek, dans, poëzie, theater en kunst. Dat zijn de ingrediënten van de benefietavond die zaterdag 18 juni in Eemnes wordt gehouden voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne en statushouders.

De benefietavond die wordt gehouden in de Theaterzaal van het Huis van Eemnes is een initiatief van het Steuncomité Eemnes-Oekraïne en Goede Buren Eemnes.

Vanaf half acht ’s avonds wordt een programma afgewerkt met optredens van een groot aantal (lokale) artiesten en kunstenaars. Dorpsdichter Anne Roozeboom en Roman Myatiev, de eerste kinderdichter van Eemnes, dragen een voor deze avond geschreven gedicht voor. Het Vrouwenkoor Uniek zingt onder andere het Oekraïense volkslied. Gonca Gürses vertolkt liederen uit haar repertoire. De internationaal georiënteerde volksdansgroep Papoetsie laat volksdansen uit Oekraïne zien. Gerard Wortel brengt zijn bekende en minder bekende liedjes en gedichten. En ook de Alpejagers dragen hun steentje bij door hun programma ’Boem Paukeslag’ te spelen. Tussen de bedrijven door verrassen de toneelspelers van Deo et Arti de bezoekers op hun eigen wijze.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gonca Gürses

Gonca Gürses

De presentatie is in handen van Marcel Peek. Hij zal tijdens de benefietavond ook als veilingmeester optreden en een drietal kunstwerken onder de hamer brengen. Daarbij gaat het om een kunstobject van het duo MyR (Myriam Wijgman en Rob van Schalkwijk), een schilderij van Sahar Kader en een groot formaat polderfoto van Hung Hoang. DJ Lars tekent voor de finale van de avond.

(Tekst gaat door onder de foto)

Schilderij van Sahar Kader.

Schilderij van Sahar Kader.

Alle deelnemers aan de avond, ook het Huis van Eemnes, werken belangeloos mee. Kaarten, 20 euro voor volwassenen en vijf euro voor jongeren tot 18 jaar, worden verkocht via de website van het Huis van Eemnes: huisvaneemnes.nl/activiteiten/eemnes-voor-vluchtelingen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen