’Best lastig voor ons om in dit geweld mee te doen’. Dax Donders is blij dat TV Heerhugowaard zich in de eredivisie handhaaft

Dax Donders namens TV Heerhugowaard in actie tegen Nieuwerkerk.

Dax Donders namens TV Heerhugowaard in actie tegen Nieuwerkerk.© Foto Martin de Haan

Wilfred van den Hoven
Heerhugowaard

Ook volgend jaar spelen de mannen van TV Heerhugowaard weer in de eredivisie tennis. De 4-2 zege op Nieuwerkerk en de uitslagen van de concurrenten waren voldoende voor handhaving.

Ook Dax Donders was blij met de positieve ontknoping waar hij zondag zelf een belangrijk aandeel in had. In een partij van bijna twee uur versloeg hij Guy den Heijer. Daarvoor had Jake Mak na een wedstrijd van ruim drie uur zijn tegenstander verslagen. Het gaf nog maar eens aan dat de Waardse tennissers tot het uiterste moesten gaan. Ook Bart de Gier won zijn partij.

De 5-1 zege in de vorige speelronde op De Pettelaer had Heerhugowaard vertrouwen gegeven op een langer verblijf in de eredivisie. Het spel en de winstpartijen van zondag deden de rest.

,, Ik ben blij dat we volgend jaar weer eredivisie spelen”, zo gaf Donders na zijn wedstrijd aan. ,, Ik heb echt een band met deze club, waar ik ben opgegroeid en mijn hele tennisleven al aan het spelen ben. Met mijn trainer Remco Pondman, als hoofdtrainer verbonden aan de club, heb ik ook een heel sterke band. Het mooie van Heerhugowaard is dat wij altijd proberen met onze eigen spelers op een zo hoog niveau te presteren. Zonder dat we uit het land of buitenland andere spelers proberen te contracteren. We merken wel dat het steeds moeilijker wordt om je ook in de eredivisie te handhaven.” De vreugde was dan ook groot op het sportpark Oostertocht toen handhaving een zekerheid was.

Donders: ,,Het is best lastig voor ons om in dit geweld mee te doen. Naast mij is Teun Rozenberg de andere fulltimer. De andere spelers doen dit naast hun volledige baan. In de andere teams zitten naar verhouding meer spelers die voltijds met tennis bezig zijn. Wij hebben wel een hecht team. Ook als er iemand geblesseerd is zijn we toch elke week met het voltallige team aanwezig. “

Donders is sinds korte mede-eigenaar van tennispark De Molenkrocht in Bergen en is zeven dagen per week met tennis bezig. ,,Ik geef ook tennisles en als ik geen wedstrijden speel ben ik in het buitenland met tennis bezig”, aldus de Bergenaar die begon met tennissen op het park van zijn vader toen hij drie jaar oud was. Bondstrainingen volgde hij vanaf zijn zesde. Donders herinnert het zich nog goed. ,,Mijn moeder reisde met me door het hele land om toernooien te spelen”, zo benadrukt hij de rol die zijn ouders spelen in zijn sportieve leven.

Nu Donders , de kopman van de Heerhugowaardse tennissers, zich met zijn team wist te handhaven richt hij zich op het toernooiencircuit in het binnen- en buitenland. , Ik heb nu een aantal ATP-punten behaald. Mijn volgende doel is om de top 1000 van de wereld binnen te komen. Ik hoop dit aan het einde van dit jaar te halen. Dit is echt een doel voor mij en vandaar zien we wel weer verder. Tennis is echt mijn leven. Ik hoop nog vele jaren op de internationale tour actief te blijven en daarna zal ik hopelijk veel tijd gaan steken in ons tennispark in Bergen. Het mooiste parkje van Nederland”, zo lacht Donders. Blij met de handhaving van zijn team.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen