Late gelijkmaker maakt een wereld van verschil voor De Rijp

Jordy Hoorn laat zich wegzetten door Jip de Graaf© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Tuitjenhorn

Eén goal was voor De Rijp een wereld van verschil. In plaats van nacompetitie naar degradatie op eigen kracht te kunnen ontlopen, veranderde er door de late en onverwachte gelijkmaker van concurrent Hollandia T niets ten opzichte van elkaar. De enige meevaller was dat Egmondia in hetzelfde schuitje is beland. Die schrale troost werkte niet zalvend voor Peter van der Zwaan. ,,Het was spannend en dat blijft het. Ik kan hier wel beter mee leven dan de nederlaag thuis, toen we het weggaven.’’

De trainer van De Rijp gaat er, met alleen de thuiswedstrijd tegen Limmen nog te gaan, niet vanuit dat zijn ploeg de nacompetitie zal ontlopen. ,,Ik zie het niet gebeuren dat Hollandia T als enige in onze klasse struikelt over het puntloze KSV.’’ Dat er dankzij de 1-1 in Tuitjenhorn, hoe zuur ook, van plek dertien naar twaalf werd geklommen was tenminste nog iets. Als er niets verandert wacht De Rijp in dat geval een finale om lijfsbehoud tegen Geel Zwart, dat als laagste van drie periodekampioenen in 4A niet meer kan worden verdreven. En dat zal ze bij de derdeklasser tussen hoop en vrees beter bevallen dan Succes dat als beste ploeg onder de onbetwiste kampioen Flevo normaal gesproken Egmondia zal willen verjagen.

Het scenario dat na afloop net buiten de kleedkamer werd geschetst was tot diep in de slotfase ondenkbaar. De bezoekers grepen hun laatste kans toen Nick Visser profiteerde van halfslachtig ingrijpen door doelman Vienes Tijssen van Hollandia T. De voorsprong die volgens Van der Zwaan niet onlogisch was en bij de thuisclub met de betere kansen hevig werd betwist, leek een onbeperkte houdbaarheid te hebben. De Rijp zag een uithaal van Jip de Graaf net naast de kruising zeilen. Het ontsnapte zelf toen Danny Burger net naast kopte, Roan van Straaten de paal raakte en Stan Groenland op doelman Jos Timmer stuitte. ,,Hoe dan ook was het van twee kanten erg matig’’, zag Van der Zwaan vanuit zijn perspectief. Inmiddels bekend met de afloop die niemand, ook bij de thuisclub niet, nog zag aankomen. Aan de andere kant blijft de rechter van Koen Hollenberg onberekenbaar. Niet voor het eerst redde hij zijn ploeg uit de brand. In de verhitte slotfase ontspoorde het toen Patrick Brouwer opzichtig natrapte en Jordy Hoorn verhaal ging halen waar hij beter weg kon lopen.

voetbal 3e klasse b

Hollandia TDe Rijp 1-1

42. Visser 0-1, 87. Hollenberg 1-1. Rood: 90. Hoorn (Hollandia T.) en Brouwer (De Rijp).

Hollandia T: Tijssen; W. Klijbroek (78. A. Beers), D. Burger, R. Klijbroek, Van Straaten; T. Beers, Groenland, Hollenberg; Van Brederode (78. R. Burger), Glas en Hoorn.

De Rijp: Timmer; Van Leeuwen, Brouwer, Jonk, Oudejans; Deitmers (58. Waal), Meijland, Mars; De Graaf, Visser en Rijser.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen