Stormvogels en Olympia Haarlem laten niets aan het toeval over

Rinus van der Lugt
IJmuiden

Omdat Stormvogels trainer Patrick Krop zijn hoop heeft gevestigd over twee weken bij de start van de nacompetitie te beginnen met een thuiswedstrijd tegen waarschijnlijk Amstelveen Heemraad, was het van het grootste belang dat zijn ploeg geen misstap zou maken tegen ZCFC.

Binnen twintig minuten was al duidelijk dat de ploeg uit Zaandam het de thuisploeg niet moeilijk zou maken. José Leone in de tweede en Melle Springer in de vijftiende minuut hadden de ploeg uit IJmuiden al op een 2-0 voorsprong gezet.

,,Vanaf dat moment was het al weer klaar”, bevestigde Krop. ,,Met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen Olympia Haarlem heb ik een aantal wissels ingebracht, zodat iedereen fit aan de start kan verschijnen.”

Fit en scherp is in ieder geval spits Milan van Essen. In het tweede bedrijf was deze speler driemaal het eindstation van een goed lopende aanval waardoor de thuisploeg een 5-0 zege wist binnen te halen.

,,Wij zullen volgende week een puntje moeten pakken, want Olympia Haarlem heeft een veel beter doelsaldo dan wij”, aldus Krop. ,,Wij willen namelijk beginnen met een thuiswedstrijd en dan moeten wij boven Olympia eindigen. Wat niet wegneemt dat wij onze mogelijke tegenstanders Amstelveen Heemraad en FC Zaandam al hebben gezien, zodat wij niet voor verrassingen komen te staan.”

Hoewel Barry Tjeertes, trainer van Olympia Haarlem, ook al zijn scouts opdracht heeft gegeven deze ploegen aan het werk te zien, heeft hij compleet andere zorgen. Zijn grootste zorg is dat hij in de nacompetitie met een volledige selectie kan aantreden. ,,Hopelijk halen Jeffrey van den Berg, Cerillio Cijntje en Ron Rosenhart het over twee weken tegen Fc. Zaandam. Het is in ieder geval duidelijk dat wij het met de selectie waar wij nu mee spelen het niet gaan redden.”

Tegen HCSC kwamen de Haarlemmers niet verder dan 1-1 door een doelpunt van Rafael Karpes. ,,Vijf minuten aardig, maar daarna ronduit slecht”, aldus Tjeertes.

Overige uitslagen:

SCW-AH’78 1-2. Doelpunt SCW: Patrick de Lange.

Pancratius-EVC 2-5. Doelpunten Pancratius: Danny van Ingen en Gerben Bolten.

Sporting Leiden-VVC 2-0.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen