Trainer Hoogland bij afscheid verrast met dertien goals en erehaag

Bart Hoogland: Afscheid als trainer bij FC Purmerend.© Archieffoto

Purmerend

Trainer Bart Hoogland van FC Purmerend werd voor de wedstrijd tegen RCH flink in het zonnetje gezet. De trainer neemt afscheid van het trainerschap en daar werd uitvoerig bij stilgestaan. De spelers besloten hun coach ook een mooi aandenken te geven en scoorden dertien keer tegen het zwakke RCH.

Hoogland was er na afloop nog vol van. ,,Voor de wedstrijd van het eerste was speciaal voor mij een jeugdwedstrijd georganiseerd tussen Purmerend en ZOB, twee clubs waar ik voor heb gewerkt. Er werd een woordje gedaan en spelers, oud-spelers en vrienden vormden een erehaag.”

Met gemengde gevoelens keek de trainer daarna naar de tegenstander. ,,RCH kwam met negen man opdagen. Dat is heel vreemd voetballen.” Pas in de 18e minuut werd de eerste treffer gescoord en toen ging het hard. Met een opvallende rol voor Duncan Wilms. ,,Normaal staat hij achterin, maar nu was hij in de spits geposteerd en scoorde vijf keer.”

Hoogland liet bovendien drie jongens van O-18 debuteren. ,,Ryan Schoorl, Nick Brijde en Melle Verlaat. Daar moet FC Purmerend het in de toekomst van hebben.”

FC Purmerend - RCH 13-0. Doelpunten FC Purmerend: Wilms (5), Huijbregts (4), Vis, Schoorl, Brijde, eigen doelpunt.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen