Schiphol: druk maar behapbaar, kom ook niet te vroeg

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

Op Schiphol was en is het nog steeds ook zaterdag druk maar die drukte lijkt beheersbaar, zo stelt een woordvoerster van Schiphol aan het einde van de middag. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt dat beeld: er zijn geen incidenten, opstootjes of gekke dingen gebeurd. Ook is, voor zover bekend, niemand onwel geworden.

Eerder op de dag gaf de luchthaven al wel aan dat reizigers, door de problemen van de laatste tijd, steeds vroeger naar Schiphol toekomen. Maar daardoor kan het zijn dat reizigers nog eens extra moeten wachten omdat balies van maatschappijen nog niet open zijn. Schiphol raadt reizigers aan bij hun luchtvaartmaatschappij te checken hoe lang van tevoren ze verwacht worden op de luchthaven, ook om onnodig wachten te voorkomen.

Wie via Schiphol reist, heeft al weken te maken met wachtrijen die zo lang zijn dat sommigen zelfs hun vlucht missen. Topman Dick Benschop van de luchthaven zal zich in de Tweede Kamer moeten verantwoorden voor de chaos, die mede als gevolg van personeelstekorten ontstond. Volgens de luchthaven blijft het tot en met de zomervakantie dagelijks druk.

Schiphol kwam onlangs met een actieplan om drukte en lange wachtrijen van passagiers in de zomerperiode tegen te gaan. Zo wil Schiphol meer beveiligers werven, de arbeidsvoorwaarden voor werknemers aantrekkelijker maken en de doorstroming van reizigers in de terminal verbeteren. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om coaches die mensen sneller door de beveiliging helpen en om verbeterde informatievoorziening. Ook worden afspraken gemaakt met luchtvaartmaatschappijen over vermindering van vluchten en het verplaatsen van vluchten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.