Berging omgeslagen skûtsje te midden van tweede dag Zuidwalrace

Met een kraan op een ponton wordt het schip rechtop gezet.© Foto Caspar Huurdeman

Spakenburg

Terwijl tientallen botters en andere platbodems zaterdag aan hun tweede dag van de Zuidwalwedstrijd begonnen, was een gespecialiseerd bedrijf druk bezig om het vrijdag omgeslagen skûtsje te bergen.

Een werkponton met daarop een kraan en een oudere sleepboot lagen zaterdagmiddag naast het skûtsje in het Eemmeer. Met de kraan is het schip rechtgezet volgens ooggetuigen, nu proberen pompen het schip weer drijvend te krijgen.

Vrijdag vlak na de start kapseisde de platbodem door een ongelukkig windvlaag aldus de wedstrijdleiding. Aan boord bevonden zich zestien opvarenden. Afgezien van een nat pak en de schrik in de benen liep het voor alle zestien goed af. Een persoon is vanwege onderkoelingsverschijnselen uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis.

Lees ook: Skûtsje gaat om voor Spakenburgse kust, Amersfoorter zag het gebeuren: ’Het viel me al op dat-ie heel veel zeil voerde, en ineens ging-ie om’; Eén persoon naar het ziekenhuis

Tientallen botters die aan hun tweede racedag waren begonnen voeren langs de bergingswerkzaamheden.© Foto Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen