Verhuld achter blauw bouwplastic vordert Residence De Uyl gestaag in het centrum van Bussum. ’De eerste zes appartementen zijn casco klaar’

Een impressie van de nieuwe appartementen gezien vanaf het parkeerterrein aan de Veldweg.© Residence De Uyl

Joyce Huibers
Bussum

Je ziet er niets van, maar de bouw van de twaalf huurappartementen boven speelgoedwinkel Intertoys in Bussum verloopt keurig op schema. ,,Zes zijn er casco klaar”, aldus Wijnand den Uyl. ,,De binnenmuren staan, nu de buitenmuren nog.”

De bovenverdieping van de speelgoedwinkel op de hoek van de Nassaulaan en de Veldweg is grotendeels ingepakt in blauw bouwplastic. Daarachter wordt hard gewerkt. Eind november is de verwachte oplevering van de twaalf driekamerappartementen. De appartementen in ’Residence De Uyl’ zijn tussen de 70 en 86 vierkante meter groot met hoge plafonds, buitenruimte en eigen berging op de begane grond. Ze worden voorzien van een warmtepomp met koelfunctie en worden afgewerkt met pvc-vloeren, gestucte muren en een ’luxe keuken met inbouwapparatuur’. Prijsindicatie, vanaf 1650 euro per maand.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwbouw gaat schuil achter bouwplastic© Foto Mediahuis

In coronatijd heeft Den Uyl de speelgoedwinkel onder handen genomen. Die is kleiner geworden, doordat de eerste verdieping is weggevallen. De kapper en de doktersdienst die nu op de begane grond zitten aan de kant van de Veldweg blijven, maar schuiven beiden een deurtje op zodat er ruimte komt voor de entree met lift van het appartementencomplex.

Den Uyl heeft ook een aanvraag bij de gemeente lopen voor het kleine parkeerterreintje aan de Veldweg waar tot een paar jaar geleden nog een kleine woning stond. ,,We gaan in gesprek om te kijken wat daar mogelijk is. Ik denk zelf aan nog een aantal appartementen. Maar eerst wil ik dit project afronden. Mensen kunnen zich al vrijblijvend inschrijven voor een appartement, maar na de zomer gaan we pas echt naar de verhuur kijken.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Het gat in de Nassaulaan. Hier moeten ook appartementen komen.© Foto Mediahuis

De eigenaar van de speelgoedwinkel is overigens niet de enige die in het centrum van Bussum druk aan het bouwen is. Op nummer 23 in de Nassaulaan wordt ook verbouwd. Volgens de door de gemeente begin 2021 verleende vergunning wordt het winkelpand hier verkleind en komen er zes appartementen, onder andere in een extra bouwlaag. Meest opvallend is echter het ’gat’ op nummer 25a. Menig bezoeker van de winkelstraat staat hier zaterdag wat verbaasd naar te kijken. ,,Ik kom toch echt regelmatig in het centrum, maar dit had ik nog niet gezien”, zegt een oudere dame. ,,Zonde hoor, weer zo’n oud pand weg. Er verdwijnen er al zoveel.” Ze heeft geen idee wat er moet komen. De naaste buren, kledingzaak Bam en parfumerie Douglas, hebben ook geen idee. ,,Wij zijn nergens van op de hoogte gebracht.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen