Meerdere getuigen doen verhaal over voorval aan Emmalaan. Onderzoek naar aanval op meisje in Schagen is nog volop gaande

Casper Duin
Schagen

Na een oproep van de politie hebben meerdere getuigen hun verhaal gedaan over het geweldsincident tegen een meisje aan de Emmalaan in Schagen.

Op maandag 16 mei werd het meisje tussen 07.30 uur en 07.45 uur aangevallen door een onbekende man. Dit gebeurde op de Emmalaan ter hoogte van de brandweerkazerne. Ze wist zich los te trekken. Na het incident fietste de dader weg in de richting van de Zuiderweg.

Twee dagen na het incident deed de politie een getuigenoproep. Voorafgaand en tijdens het incident passeerden immers meerdere personen. ,,Er zijn meerdere getuigen gesproken’’, zo meldt politiewoordvoerder Mascha Koning. Of de vrouw op een fiets die het meisje kort voor het incident aangesproken heeft een van hen is, daarover doet de woordvoerder geen mededelingen.

Het onderzoek naar het voorval is nog volop gaande. De politie heeft niet meer meldingen ontvangen van dergelijke geweldsincidenten. ,,Er is één slachtoffer’’, aldus Koning.

Er is een signalement van de verdachte vrijgegeven. Het gaat om een man van rond de 20 jaar, met een lichte huidskleur, en een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.90 meter lang, heeft bruin haar en droeg een donkere trui.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.