Schade aan aanhechting riool de reden van afzetting Zijlvest in Haarlem

De blokken op de Zijlvest.

De blokken op de Zijlvest.© Ad Timmers

Mireille Sneekes
Haarlem

De reden dat er al weken afzettingsblokken op de Zijlvest staan, is schade aan het riool. Door trillingen van bussen is de aanhechting van een buis kapot.

Vorige zomer is de Zijlvest heringericht. Daardoor rijden de bussen net wat anders over de weg. Dit zijn voornamelijk elektrische bussen, die met hun zwaardere gewicht precies over de plek rijden waar onder het wegdek de aanhechting van een rioolbuis ligt. Trillingen hebben schade aangericht aan die aanhechting.

De gemeente heeft de plek laten inspecteren. Conclusie: als de aanhechting niet verstevigd wordt of zelfs helemaal kapot gaat, zakt het riool en daarmee de weg. „Dan kunnen we ellende krijgen”, zegt een woordvoerder. De weg is dus afgezet en wacht op reparatie. „Er gebeurt alleen nog niks, omdat tegenwoordig alles langer duurt dan we zouden willen. Sowieso moeten we nog goed nagaan of alleen de aanhechting verstevigd moet worden, of er meer aan de hand is. Als dat gedaan is, kunnen we materiaal bestellen en het oplossen. Het duurt dus nog even, maar we verwachten dat het rond de zomer is opgelost.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen