Brandende auto schiet tegen tuinmuurtje in IJmuiden, politie vermoedt brandstichting

© Foto’s: Ko van Leeuwen

1 / 6
Internetredactie
IJmuiden

Een auto is in de nacht van woensdag op donderdag gedeeltelijk uitgebrand in de Scheldestraat in IJmuiden. Een tweede auto raakte beschadigd, een snorscooter ging in vlammen op. De politie heeft aanwijzingen dat het om brandstichting gaat.

De brandweer werd om 3.45 uur gealarmeerd. Toen de brandweerlieden arriveerden, stond de auto volledig in lichterlaaie. Het voertuig stond op een parkeerplaats, maar is waarschijnlijk door kortsluiting op de startmotor naar voren geschoten. Hierdoor werd een andere auto geraakt.

Het brandende voertuig kwam tegen een tuinmuurtje tot stilstand. Als gevolg daarvan ging een snorscooter in de voortuin in vlammen op.

© Foto: Ko van Leeuwen

De brandweer heeft de brand geblust en ook de gevel van de woning gekoeld. De woning is gecontroleerd, binnen was niets aan de hand.

De uitgebrande auto bleek niet van de eigenaar van de woning, maar van overburen. De politie heeft aanwijzingen dat de brand is aangestoken en laat met daglicht onderzoek verrichten. Beide auto's zijn daarom met lint afgezet.

© Foto: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen