Publieksprijs bij Noord-Hollandse ondernemersverkiezing naar Autogroep Ursem Barten; familiebedrijf met Alkmaarse hoofdvestiging behaalt meeste online stemmen

Prijswinnaars en juryleden op het podium, met op de achtergrond enkele vertegenwoordigers van Autogroep Ursem Barten.

Prijswinnaars en juryleden op het podium, met op de achtergrond enkele vertegenwoordigers van Autogroep Ursem Barten.© Foto Marjolein Ansink

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Autogroep Ursem Barten, met hoofdkantoor op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar, heeft tijdens de feestelijke finale van de ’Ondernemersverkiezing van Noord-Holland’ (OVNH) de publieksprijs in de wacht gesleept.

De dealer van onder meer Hyundai, Mitsubishi en Nissan met dertien locaties (onder meer ook in Heerhugowaard, Heemskerk, Purmerend, Schagen, Zaandam en Zwaag) kreeg online van alle kanshebbers de meeste stemmen.

Ursem Barten is een van de grootste Europese leveranciers van hybride en elektrische voertuigen en was genomineerd in de categorie MKB Groot (midden- en kleinbedrijf, meer dan honderd werknemers).

Voorrang

Het autobedrijf moest echter voorrang verlenen aan Milieu Service Nederland uit Diemen, dat daarmee zorgtechnologiebedrijf CLB Groep uit De Rijp opvolgde. Ook aannemer/projectontwikkelaar M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen was genomineerd in dezelfde categorie, maar zag de eer aan zich voorbij gaan.

Bij de ontknoping van de verkiezing, een initiatief van de provincie Noord-Holland om werkgevers die stevig bijdragen aan de regionale economie, werkgelegenheid en innovatie in het zonnetje te zetten, moesten nog twee kanshebbers uit de regio Alkmaar in het stof bijten.

In de Philharmonie in Haarlem erkenden specialist in blusschuim-, blus- en blusmonitorsystemen Innovfoam uit Oudkarspel (MKB Midden, tien tot honderd personeelsleden) en fitness-/gezondheidscentrum Team Victrix uit Alkmaar (MKB Klein, tot tien medewerkers) hun meerdere in Green Soap Company uit Haarlem en Drystack (milieuvriendelijke metselsystemen) uit Velsen-Noord.

Belofte

De belofteprijs ten slotte werd uitgereikt aan TommyTomato uit Haarlem, dat warme groentelunches op scholen verzorgd. De jury van de ondernemersverkiezing heeft dit jaar in totaal ruim tweehonderd aanmeldingen ontvangen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen