Onze Gezellen komt tekort tegen Tex Town Tigers

Rob Spierenburg
Haarlem

Dat Onze Gezellen het donderdag in eigen huis extra lastig zou krijgen tegen Tex Town Tigers werd duidelijk toen pitcher Roos-Marijn Kramer aangaf niet in actie te kunnen komen. Dus startte coach Edwin Pieneman met Lisa Meijering die ook al niet honderd procent fit was.

Ondanks de twee homeruns (Laura Wissink en Dinet Oosting) die Meijering kreeg te slikken hield zij redelijk stand. Doordat Onze Gezellen aan slag geen vuist kon maken ging de ploeg met 1-6 onderuit. In het tweede duel herstelden de Haarlemsen zich aanvankelijk knap en namen een 4-0 voorsprong. Maar in de derde inning ging het helemaal mis. De Australische pitcher Zali Summers kreeg een indrukwekkend salvo vijandelijk vuur te verwerken. Toen de kruitdampen waren weggewaaid keek Onze Gezellen ineens tegen een 4-9 achterstand aan. Met 6-11 ging ook deel twee van de dubbel verloren.

,,Als het aan slag lekker loopt, gaat het mis met de pitching of andersom’’, analyseerde Pieneman de povere seizoenstart. ,,Het wil telkens niet samenvallen. De sfeer is goed. Maar we moeten gewoon weer eens gaan winnen.’’

Pitchersprobleem

Dat zal nog lastig zat worden aangezien er bij Onze Gezellen een pitchersprobleem lijkt te ontstaan. Wegens familieomstandigheden zette een sterke Amerikaanse werpster een streep door haar komst naar Haarlem-Noord. Daarbij heeft de Australische Summers aangegeven absoluut niet langer te kunnen blijven dan tot 6 juni.

Overige uitslagen: Olympia Haarlem - Roef: 8-6 en 10-0.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen