Golfer Wil Besseling ’stoeiend’ naar rondje onder par op Dutch Open

Wil Besseling uit Schellinkhout in actie op de eerste dag van de Dutch Open. De 102e editie van het internationale golftoernooi wordt gespeeld op de golfbaan Bernardus Golf in het Brabantse Cromvoirt.

Wil Besseling uit Schellinkhout in actie op de eerste dag van de Dutch Open. De 102e editie van het internationale golftoernooi wordt gespeeld op de golfbaan Bernardus Golf in het Brabantse Cromvoirt.© Foto: ANP/Sander Koning

ANP
Cromvoirt

Wil Besseling worstelde zich naar eigen zeggen door de eerste ronde van het Dutch Open. De 36-jarige golfer uit Schellinkhout kwam donderdag geen moment lekker in zijn spel en prees zich gelukkig met het eindresultaat: 71 slagen, één slag onder par op de baan van Bernardus in het Brabantse Cromvoirt. „Het was een beetje stoeien. Ik ben niet tevreden over mijn spel, maar ik heb het toch aardig bij elkaar kunnen houden. De score is wel het enige waar ik positief over kan zijn”, zei de prof.

Met die score van -1 behoort de Noord-Hollander niet tot de spelers die hoog in het klassement staan. De Deen Rasmus Højgaard en de Engelsman Eddie Pepperell leiden na de ochtendsessie met 66 slagen, 6 onder par. Ze speelden in aangenaam zonnig weer, maar wel met een aanwakkerende wind. Besseling vond die wind helemaal niet vervelend. „Het moet hier juist een beetje waaien, dat maakt het een stuk interessanter op deze golfbaan.”

De 23-jarige Dario Antonisse was de tweede Nederlander die in de zogeheten ochtendflights onder par wist te eindigen. De tweedejaarsprof uit Zoetermeer kwam evenals Besseling uit op 71 slagen (-1).

Besseling timmert al een aantal jaren aardig aan de weg op de Europese tour, tegenwoordig DP World Tour, maar wacht nog altijd op zijn eerste toernooizege. Hij is inmiddels wel Joost Luiten, tweevoudig winnaar van de Dutch Open, voorbijgestreefd op de wereldranglijst. Besseling relativeert zijn progressie. „Natuurlijk wil je graag de beste Nederlander zijn, maar het is geen onderling gevecht. Het gaat erom dat je het beste uit jezelf haalt. Anderen maken dit groter dan het is.”

Op Bernardus haalde hij in de eerste ronde niet het beste uit zichzelf. „Het waren 18 slechte holes. Mijn kracht is juist lekker strak van tee tot green en dan de bal zo dicht mogelijk bij de vlag leggen, maar het liep niet. Eerlijk gezegd ben ik niet gewend om zo te spelen, er kwam af en toe wat frustratie omhoog.”

Besseling weigerde zich neer te leggen bij zijn mindere dag. „Je hebt de ballen niet elke dag aan een draadje hangen. Over het algemeen speel ik namelijk wel goed dit seizoen. Ik heb de laatste jaren mijn spel beter zien worden. In de weken dat ik echt goed speel, haal ik er nog te weinig uit, vind ik. Ik eindig soms in de top 10, maar vaker in de top 20 of top 30 en dat is te laag als ik zie hoe ik speel. Het wordt tijd dat ik de volgende stap ga maken en een toernooi ga winnen.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen