Honkballers RCH beginnen drieluik tegen DSS/Kinheim met zege

Theo Plasschaert
Haarlem

RCH Memorie Sieraden is donderdag hun laatste drieluik in de reguliere competitie begonnen met een overtuigende 4-8 zege bij DSS/Kinheim.

De Heemstedenaren maken geen kans meer om de vervolgcompetitie met de bovenste vier te halen maar maakten door de zege wel een einde aan een serie van acht nederlagen op rij. Het was de eerste keer dat RCH op het hoogste niveau speelde tegen het Haarlemse combinatie team. Coach Nicky Hey was eigenlijk niet verrast door het resultaat. ,,Ik wist dat wij min of meer gelijkwaardig zijn aan deze tegenstander. Daarbij had ik vandaag voor het eerst dit seizoen de beschikking over een volwaardige selectie en voldoende wisselspelers. Bovendien kende onze beste werper Jeremy Young een uitstekend optreden in acht volledige innings met 6-3-7-0.”

De 26-jarige Australiër is een voormalig international van het onder 23 team van zijn land en acteerde zowel op het WK in 2016 als in 2018. Aanvallend was RCH ook lekker op dreef tegen de Haarlemmers met 13 hits waaronder twee homeruns van Tilsaimy Melfor (zijn derde van het seizoen) en Sebastiaan van der Horst (zijn eerste).

Komend weekend speelt RCH nog tweemaal tegen DSS/Kinheim en daarna heeft de ploeg even rust tot op 16 juni de vervolgcompetitie met de onderste vijf begint. Het is voor hen zaak om daarin minimaal vijfde of zesde te worden om kans te houden op een serie tegen de nummers drie en vier van de top vier en indirect op de play-offs.

Voor DSS/Kinheim liggen de kaarten wat anders. De ploeg staat nu vijfde maar heeft het nog in eigen hand om vierde te worden. Daarvoor zal volgende week in een drieluik afgerekend moeten worden met het sterke Twins Oosterhout dat deze competitie ronde vrij is en nu vierde staat. Om deze loodzware opdracht iets realistischer te maken zal voor het mooie zaterdag en/of zondag afgerekend moeten worden met RCH. Donderdag was tien hits te laag om RCH te kunnen verontrusten en moest coach Michael Crouwel maar liefst zes werpers inzetten. Onder hen Mathijs Overbeek (18) die door omstandigheden te weinig aan spelen toekwam bij Hoofddorp Pioniers en overstapte naar de Haarlemmers. Ook infielder Mees Robberse (18) vroeg tussentijds overschrijving aan. Hij kwam over van Quick Amersfoort en produceerde meteen een driepitter.

Hoofddorp Pioniers verloor met 8-9 van Quick Amersfoort.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen