’Voor de winterstop was het los zand, nu zijn we een echt team’, verklaart Welsey Kooiman de opmars van SV Beverwijk

Ron Weinbrecher
Beverwijk

Een indrukwekkende tweede seizoenshelft maakt dat Beverwijk zich veilig heeft gespeeld. ,,Daar zag het er in het begin niet naar uit nee”, beaamt Wesley Kooiman (29) van de derdeklasser. De wederopstanding is volgens de vrije verdediger makkelijk verklaard. ,,We spelen nu als een team en voor de winterstop was het los zand.”

Beverwijk werd enigszins geholpen door het terugtrekken van HYS en Blauw Wit uit de competitie. ,,Bijna alle ploegen zijn punten kwijtgeraakt, maar wij hadden het niet zo best gedaan tegen Blauw Wit en zo stonden we plots weer een stuk hoger op de ranglijst.” Wesley Kooiman weet precies wat de kracht is van zijn team. ,,We hebben niet de beste voetballers, maar als we voor elkaar werken, zijn we praktisch onverslaanbaar. Werken we niet, dan zijn we vaak kansloos.” De centrale verdediger zweert bij de sfeer binnen de club. ,,Alle spelers kennen elkaar jaren, soms al vanaf de lagere school, we zijn vrienden van elkaar.” Kooiman is wel blij dat de degradatiestress er op zit. ,,Ik ben opgelucht, want het zag er niet best uit, maar onze trainers Michel Kersten en Marco van Petersen hebben de zaak prima opgepakt na het vertrek van onze trainer Ferenc van den Broek.” Volgend seizoen ziet er op voorhand wat beter uit. ,,We krijgen wat versterkingen”, bevestigt Kooiman. ,,Als we dan dezelfde instelling hebben als deze tweede seizoenshelft kunnen we in de middenmoot eindigen.” Hoe kijkt de Beverwijker aan tegen het duel zaterdag tegen FC Castricum?

FC Castricum - Beverwijk

,,Het is wat ongewoon, ik weet het, maar ik hoop op een gelijkspel. We missen heel wat spelers, dus lijkt me dat realistisch. We gaan goed compact spelen en loeren op de counter. Ik denk aan 1-1.”

Reiger Boys - DEM

,,DEM moet twee keer winnen om vierde te worden en dat gaat die ploeg redden. Een team met een goede mix van jong en oud. DEM wil graag promoveren en ik hoop dat die spelers dat voor elkaar krijgen.”

Odin’59 - Harkemase Boys

,,Odin’59 is nog niet safe en heeft de punten nodig. Harkemase Boys kan niets meer. Ik denk aan een 2-1 zege voor Odin’59.”

Sem Kroon van ADO’20 voorspelde alleen de overwinning van zijn eigen ploeg correct.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Wesley Kooiman van Beverwijk

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen