Voorzitter George Zwart van voetbalvereniging Knollendam onderscheiden

George Zwart, hier bij het kampioenschap van Knollendam in de vijfde klasse B in 2017, heeft nu zelf een onderscheiding.

George Zwart, hier bij het kampioenschap van Knollendam in de vijfde klasse B in 2017, heeft nu zelf een onderscheiding.© Archieffoto Ronald Goedheer

Koos Reitsma
Oostknollendam

George Zwart uit Oostknollendam heeft donderdag 26 mei een koninklijk onderscheiding ontvangen van burgemeester Judith Michel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zwart stopt als voorzitter van vv Knollendam, maar maakt nog net het 90-jarig bestaan mee, dat in het Hemelvaartweekend wordt gevierd. Zijn laatste keer dus als voorzitter. Zwart was 24 jaar bestuurslid, waarvan 15 jaar voorzitter.

Lees ook: Doelen in vakantie aan de ketting bij vv Knollendam tegen ’wildvoetballen’

Hij ontvangt de onderscheiding bovendien voor zijn inzet als vrijwilliger bij dorpsvereniging Nova Vita. Zwart verzorgt sinds 1990 het geluid en helpt met op- en afbouwen van de kermis. Van 1999 tot heden was hij eveneens technicus licht en geluid voor Toneelvereniging Eensgezindheid en vanaf 1995 voor de schoolmusicals van Weremere in Oostknollendam, totdat de dependance in 2016 de deuren sloot.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.