Griekspoor baalt maar ’had hier drie weken geleden voor getekend’

© EPA

ANP
PARIJS

Tallon Griekspoor baalde stevig van zijn uitschakeling op Roland Garros, maar „had drie weken geleden getekend” voor zijn prestaties van deze maand. De nummer 2 van Nederland ondervindt al enkele weken hinder van fysieke problemen en speelde in de tweede ronde tegen Brandon Nakashima ook met medicatie.

„Als ik terugkijk op de afgelopen weken, dan moet ik blij zijn met de progressie. Dit is een tegenvaller, maar ik moet niet vergeten waar ik vandaan kom”, zei de Nieuw-Venneper (25), die een deel van het gravelseizoen miste wegens een nekblessure.

In Parijs verraste hij in de eerste ronde Alejandro Davidovich Fokina, maar de nummer 58 van de wereld kon die knappe zege geen vervolg geven. „Het verlies van de tiebreak van de eerste set hakte erin”, bekende Griekspoor, die vier setpunten miste.

Lees ook: Griekspoor in drie sets uitgeschakeld op Roland Garros

„Ondanks het verlies van de eerste set kwam ik in de tweede met 3-1 voor en ik speelde ook een goede tweede set. Ik moet hem ook een compliment maken voor hoe hij het deed, want hij heeft heel weinig steken laten vallen. Hij stond op en deed het beter dan ik.”

In de derde set was het geloof bij Griekspoor weg, ook omdat hij last van zijn schouder had. „Mijn schouder voelde slecht en dan heb je liever een zonnetje, snelle omstandigheden en geen wind”, aldus Griekspoor.

„Ik slik al twee weken medicatie die ik niet hoor te slikken, in de zin van dat het medicijnen zijn die ik niet hoor te nemen op mijn leeftijd. Ik heb mezelf de tijd niet gegeven om volledig te herstellen, omdat ik heel graag weer wedstrijden wilde spelen. Na de wedstrijd betaal ik daar de rekening voor.”

Griekspoor, zelf een fanatieke Ajacied, was woensdagavond niet van plan naar de verrichtingen van Feyenoord te gaan kijken. Zijn coach Raemon Sluiter, die er niet bij was in Parijs, is een groot fan van de Rotterdamse club.

,,Ik spreek je morgen’, zei hij tegen mij. Dus hij zal wel zitten te bibberen op de bank. Ik hoop als sportliefhebber en voor het Nederlands voetbal dat Feyenoord wint, want ik heb niks tegen die club. Alleen is Ajax wel van een ander niveau. Het kan mij gestolen worden, want het blijft wel de Conference League. Misschien zet ik de televisie in de 85e minuut bij 2-2 nog even aan, maar ik kijk liever naar Carlos Alcaraz.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen