’Masterplan’ voor metamorfose van Stede Broec Zuidwest kan worden uitgestippeld. Gemeente trekt voor voorbereiding bedrag van 180.000 euro uit

De raad heeft wel/niet ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet van 180.000 euro voor de ontwikkeling van Stede Broec Zuidwest.

De raad heeft wel/niet ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet van 180.000 euro voor de ontwikkeling van Stede Broec Zuidwest.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Bovenkarspel

Er wordt al jaren over gesproken en nu is een volgende stap gezet. De politiek heeft 180.000 euro beschikbaar gesteld om een ’masterplan’ voor te bereiden voor Stede Broec Zuidwest.

Vijf jaar geleden al sprak de gemeente de ambitie uit om het gebied Stede Broec Zuidwest een metamorfose te geven. Waarbij sport, bewegen en recreëren centraal moeten komen te staan, eventueel aangevuld met ondersteunende woningbouw. Er werd een gebiedsvisie ontwikkeld voor het door sporthal en zwembad De Kloet, het Martinuscollege, de velden van voetbalclub Zouaven en de Westfrisiaweg, het afgekaderde stuk Stede Broec ten westen van de nieuwe wijk Waterweide. Gedacht wordt onder meer aan de verplaatsing van De Kloet naar dit gebied. Ook zouden andere sportverenigingen hier mogelijk naartoe kunnen verhuizen.

Maar zover is het nog lang niet. Er moet eerst een ’helder ontwikkelplan’ voor dit zogenaamde Middengebied komen. Waarbij, zo omschrijft het college het, ’de kansen voor sport en recreatie, landschap, agricultuur in samenhang met opgaven voor woningbouw en bedrijvigheid worden bekeken’.

Voor het uitvoeren van het plan van aanpak, inhuur van ambtelijke capaciteit in een projectgroep en verwerving van de benodigde gronden vroeg het college de raad om een voorbereidingskrediet van 180.000 euro beschikbaar te stellen. En daar werd unaniem mee ingestemd.

Lees ook: Stede Broec Zuidwest als groene entree van gemeente

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen