Uit de Speakers: Sam van Etten loopt met het vrolijke ’Amigo’ op de achtergrond naar de biljarttafel

Sam van Etten.

Sam van Etten.© Eigen foto

Kees van Dalsem
Schermerhorn

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: biljarter Sam van Etten (25).

Ook driebanden gaat met zijn tijd mee; sinds kort heeft elke biljarter net als bij darten eigen opkomstmuziek. Sam van Etten (25) koos tijdens het afgelopen NK voor een vrolijk nummer.

Chef’Special - Amigo

„Door dit nummer kom ik altijd in een vrolijke stemming en het zorgt daardoor voor een beetje ontspanning aan het begin van de partij. Driebanden is niet een fysiek zware sport; een goede mentale voorbereiding is daarom heel belangrijk. Vlak voor de partij begint luister ik verder geen muziek, maar in de ochtend voor een belangrijke wedstrijd probeer ik wel door het luisteren van positieve nummers om in de juiste stemming te komen.”

Mumford & Sons - Little Lion Man

„Inmiddels train ik drie keer per dag om mij voor te bereiden op de internationale toernooien, zoals de wereldbeker in Vietnam waar ik deze week aan meedeed. ’s Morgens luister ik vaak naar deep house. Dat is ontspannende muziek zonder tekst, waardoor ik mij goed kan concentreren en niet mee ga zingen. ’s Middags zet ik meestal een album van Mumford & Suns op. Vaak duurt een plaat zo’n uur tot anderhalf uur en dat is precies de lengte van een training. ’Sigh No More’, met daarop hun hit ’Little Lion Man’ heb ik helemaal grijs gedraaid. Sam Fender vind ik ook goed, ik ben net naar een concert van hem geweest.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen