Jongen (13) geslagen en bedreigd bij straatroof in Heerhugowaard, politie zoekt minderjarige verdachten [update]

Internetredactie
Heerhugowaard

Een 13-jarige jongen was maandagmiddag op de Diamant in Heerhugowaard doelwit van een straatroof waarbij hij is geslagen en bedreigd. De politie is op zoek naar twee minderjarige verdachten.

Het slachtoffer fietste rond 16 uur bij het skatepark in Middenwaard als hem iets toegeroepen wordt. Een paar seconden later stonden twee jongens naast hem. Een van de twee jongens liet zien dat hij een mes bij zich had, maar gebruikte deze niet. Door het slachtoffer te slaan, probeerden ze hem te ontdoen van zijn spullen. Dit lukte niet omdat een oplettende voorbijganger verbaal reageerde op het incident. De twee verdachten zijn vervolgens weggerend in de richting van het skatepark.

De verdachten zijn twee jongens in de leeftijd tussen de 12 en 16 jaar. Een van hen heeft een lichte huidskleur, blond haar en sproeten in het gezicht. Hij is tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met een reflecterende capuchon en zwarte bijpassende broek.

De tweede verdachte is tussen de 1.50 en 1.55 meter lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur. Deze jongen droeg een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en heeft een blauw mondkapje op. Ook had hij een zwarte rugtas bij zich.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een straatroof plaatsvindt in de omgeving van Middenwaard, laat de politie weten.

De politie doet onderzoek naar de mislukte straatroof en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen