Zorgen voor winnende hockeyers van Hilversum: slechts zeven spelers nog over komend seizoen

De spoeling dreigt wel erg dun te worden bij de hockeyers van Hilversum

De spoeling dreigt wel erg dun te worden bij de hockeyers van Hilversum© Archieffoto

Tom Mentink
Leiderdorp

De hockeyers van Hilversum stelden het behalen van dertig punten als doel en zijn daar in geslaagd. De ploeg van Peter Hortulanus bereikte de 31 punten dankzij een 2-6 uitzege op het al gedegradeerde Alecto.

Na een kwartier stonden de bezoekers al met 0-2 voor, dankzij twee treffers van Reinout Oomen. Alecto maakte een minuut later de aansluitingstreffer, waarna er bij de Hilversummers irritatie ontstond. ,,Dat is alleen maar goed’’, stelde aanvoerder Adrien Bouscasse. ,,Het geeft juist aan dat we nog altijd gretig zijn, hoewel we nergens meer voor spelen. Een aantal weken geleden hebben we tegen elkaar gezegd: wat willen we nog? Half trainen of er nog even tegenaan en minimaal dertig punten halen? We kozen voor het laatste, en dat is gelukt.’’

De irritatie onderling had juist een positief effect op Hilversum, dat via Dorus Sporken en Jonathan van Doornewaard uitliep naar een 1-4 voorsprong. Na opnieuw een tegentreffer deden Jisk Rijnders en Bouscasse er nog een schepje bovenop.

Met nog één speelronde te gaan kijkt Bouscasse alvast naar komend seizoen. Hortulanus neemt afscheid, de ervaren Rutger Klein volgt hem op. ,,Rutger kent Peter weer, dus het is een mooie overgang’’, verwacht de captain.

Hilversum staat wel voor een uitdaging wat betreft de selectie. Maar liefst tien spelers vertrekken vooralsnog, slechts zeven blijven er over. Bouscasse: ,,De komende weken zullen in het teken staan van nieuwe spelers vinden binnen onze netwerken of van buitenaf. Daarom is het juist belangrijk dat we het in de laatste duels goed doen. Daarmee zijn we aantrekkelijker.’’

Promotieklasse

Almere-Laren 4-3. Doelpunten Laren: Bain (2), Vis.

Overgangsklasse B:

Breda-Huizen 2-2. Doelpunten Huizen: Caupain, Klemann.

Reigers-Naarden 1-2. Doelpunten Naarden: Andringa, Bannink.

Overgangsklasse A vrouwen:

Eindhoven-Gooische 2-4. Goals Gooische: Vornis (2), De Meijer, Moojen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen