Alle toeristische informatie Haarlemmermeer nu op één website

© Foto gemeente Haarlemmermeer/Stefan Moonen

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Het complete toeristische aanbod in Haarlemmermeer is samengebracht op de website Visit Haarlemmermeer. De sites hlmrmeer.nl en uitinhaarlemmermeer.nl zijn daarmee overbodig geworden.

Er is veel te zien in Haarlemmermeer en veel te beleven, maar je moet wel goed zoeken naar evenementen en bezienswaardigheden. Dat moet VisitHaarlemmermeer makkelijker maken.

Wethouder Marja Ruigrok van cultuur heeft de website maandagmiddag officieel ’geopend’ tijdens een bijeenkomst in Het Oude Raadhuis van Hoofddorp, op zich al een bezienswaardigheid.

De website wordt gezien als een uitgebreide digitale VVV-gids met ideeën voor fiets- en wandelroutes, avondjes uit, uitjes met kinderen, shoptips. Daarnaast wordt het cultureel erfgoed van Haarlemmermeer belicht.

Om beter in te kunnen spelen op de beleving van bewoners en bezoekers, staan op de site ook locaties beschreven aan de hand van een aantal thema’s, zoals Actief & Natuur, Kunst & Cultuur, Festival & Events, Food & Gastronomie, Wandelen & Fietsen, Shoppen en Met kinderen. Daarnaast is er een speciale routetool, waarmee routes kunnen worden ingeladen op de telefoon of navigatie.

Om (wandel-/vaar-/fiets-)routes, erfgoed, kleine en grote evenementen meer onder de aandacht te brengen en Haarlemmermeer meer beleefbaar te maken, is gewerkt aan deze nieuwe website. De nieuwe website fungeert als zogenaamde hub: alle sociale mediakanalen verwijzen naar de website, die continu wordt ververst.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen