Behalve coalitieakkoord komt er misschien ook raadsakkoord in Schagen

Puck de Nijs (CDA) viert de overwinning tijdens de verkiezingsavond in Schagen, afgelopen maart.

Puck de Nijs (CDA) viert de overwinning tijdens de verkiezingsavond in Schagen, afgelopen maart.© Foto Marc Moussault

Sophie Biesboer
Schagen

Het coalitieakkoord is in de politieke arena van Schagen mogelijk niet het enige akkoord dat op korte termijn gesloten gaat worden. Met alle fractievoorzitters wordt gesproken of er ook raadsakkoorden kunnen komen.

De onderhandelingen, onder leiding van Sander Lensink (CDA) en Hans Kröger (JessLokaal), over de vorming van een coalitie binnen de gemeente Schagen zitten inmiddels in een volgende fase. Eerder werd al duidelijk dat CDA, JessLokaal, Senioren Partij en PvdA het met elkaar aandurven. Hun coalitieakkoord wordt nu doorgerekend op financiële haalbaarheid.

Andere politiek

Raadsakkoorden, die vaak voortkomen uit de wil om op ’een andere manier’ politiek te bedrijven, worden in steeds meer gemeenten gesloten. In zo’n akkoord staan afspraken waarvan de hele raad vindt dat ze moeten gebeuren.

Het is de bedoeling dat het coalitieakkoord en de intentie tot het opstellen van raadsakkoorden op 14 juni tijdens een raadsvergadering aangeboden worden aan de gemeenteraad. Die avond zouden ook de beoogde wethouders kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast kan de gemeenteraad voor de eerste keer een inhoudelijke discussie hebben over de raadsakkoorden en het proces om dit nader uit te werken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.