Na een noodkreet is het gebrek aan hout opgelost, maar er zijn simpelweg te weinig helpende handen: het doek valt voor bouwdorp Oudkarspel

Na twaalf jaar is het einde verhaal voor bouwdorp Oudkarspel.

Na twaalf jaar is het einde verhaal voor bouwdorp Oudkarspel.© Archieffoto Erna Faust

Suzanne Rijnja
Oudkarspel

De gereedschapskistjes blijven in de kast deze zomer. Het is einde verhaal voor het bouwdorp Oudkarpsel. Tot teleurstelling van het bestuur heeft hun noodkreet niet geholpen.

Na twaalf jaar valt het doek voor het timmerfeest op de ijsbaan, waar (voor coronatijd) zo’n zeventig kinderen uit de omgeving aan meededen. Het begon te knellen. Geen opvolging voor de bestuursleden, regeltjes van de gemeente, een gebrek aan vrijwilligers en minder beschikbare bouwmaterialen maakten het onmogelijk om een nieuwe editie te organiseren.

Lees ook: ’Als er geen hout is, houdt het op’: het einde van bouwdorp Oudkarspel dreigt na twaalf jaar

Om die reden deed het bestuur begin deze maand een oproep op sociale media, en ook in deze krant: wie helpt ons uit de brand? Maar de redder(s) in nood, nieuwe vrijwilligers, meldden zich bijna niet. „Er is helaas weinig respons op gekomen”, schrijft Jan Abbo van het bestuur in een bericht op sociale media, waarin hij het slechte nieuws meldt. „Wel hadden een paar bedrijven aangeboden om pallets te gaan sparen en daar waren wij heel blij mee, dus het probleem met het hout was opgelost.” Er meldde zich echter niemand om een plek in het bestuur over te nemen.

De knoop is doorgehakt: er komt deze zomer geen bouwdorp meer. „Wij betreuren dit ten zeerste. Wij willen alle oud-bestuursleden, vrijwilligers en vooral de kinderen en alle sponsoren bedanken voor alle mooie jaren.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen