Puntenverlies tegen Sporting Krommenie leidt niet tot paniek bij Hercules Zaandam

Domenico Savastano zet namens Hercules Zaandam Jim Gielen de voet dwars.© Foto Ronald Goedheer

Albert Bronk
Zaandam

Door Hercules Zaandam twee punten afhandig te maken heeft Sporting Krommenie de spanning teruggebracht in de derde klasse B.

Hercules Zaandam kwam op eigen veld tegen Sporting Krommenie niet verder dan een gelijkspel. Omdat Saenden wel won staan beide ploegen met nog twee wedstrijden te gaan in punten gelijk. De Zaandammers behouden de beste papieren. Het doelsaldo van Hercules is acht treffers beter dan dat van de Wormerveerders en de ploeg van trainer Eric Heerings krijgt met WSV’30 en Vrone twee middenmoters tegenover zich waarvan het op papier weinig heeft te vrezen. Met Koedijk en WSV’30 als opponenten heeft Saenden een lastiger programma en daarmee lijkt acht treffers inlopen een utopie.

,,We staan al lange tijd bovenaan en zijn sterk genoeg om het niet meer uit handen te geven”, reageerde Heerings. ,,Komende zondag uit tegen WSV ’30 moeten we vanaf de eerste minuut scherp zijn. Na een iets mindere periode ga ik uit van onze kracht. Een week later stellen we dan de promotie veilig en breekt het beste feest sinds jaren uit.”

Terugkeer

Een positief punt voor Hercules aan het duel tegen Sporting Krommenie was de terugkeer van spits Reino Kok. ,,Een belangrijke speler die anderhalve maand door een blessure aan de kant moest blijven”, beschreef Heerings. ,,Juist in deze belangrijke laatste wedstrijden zijn we blij met zijn klasse en werklust. De laatste weken hebben we punten verspeeld omdat er verschillende dragende krachten niet helemaal fit waren.”

De woorden van de trainer werden onderstreept door het snelle uitvallen van Jelle Duijf. Hij moest zich al vrijwel direct na het beginsignaal laten vervangen. ,,Het bleek fysiek echt niet te gaan”, keek Heerings terug op de opmerkelijke wissel. ,,Gelukkig deed Jermin Martis het goed als invaller op die positie.”

,,We wisten dat het lastig zou worden tegen Sporting”, vervolgde de trainer. ,,Het is een tegenstander met knokkers die nooit opgeven. Daar hebben we het altijd moeilijk mee.”

Werken

Hercules was tegen Sporting de betere ploeg, maar dankzij een treffer van Roel Meijns namen de bezoekers de leiding. Op slag van rust ging de Krommenieër doelman Jeffrey Arens in de fout, Kevin Wijndal profiteerde dankbaar: 1-1.

Na de pauze probeerde Hercules van alles, maar de defensie van de bezoekers hield stand. ,,Dat doelpunt vlak voor rust kwam hard aan bij ons”, erkende Jordi van Beek, de trainer van Sporting Krommenie. ,,Ik ben er trots op dat de jongens bleven werken en vind dat wij het punt verdiend hebben. Er zijn dit seizoen weinig teams geweest die tegen Hercules overeind zijn gebleven. ’’

Sporting Krommenie heeft zicht op de vierde plaats, maar vooralsnog lijkt die positie geen plek in de nacompetitie op te leveren. De ploeg van Van Beek moet hopen op misstappen van SVA en Koedijk, zodat Limmen - dat derde in de algemene stand staat - alsnog de titel van de derde periode opeist.

Hercules Zaandam: Bosma, Van Wijnen, Van Oosterbrugge, Dundar, Magouz, Duijf (2. Martis), Kok, Wijndal ( 82. Agnaou), Ent ( 87. Baartscheer), Schoten (87. Denswil), Savastano.

Sporting Krommenie: Arens, Hakvoort, Gielen, Graaf, Meijns (68. Landry), Bout, Pirovano, Opdam, de Wit, Unlu, Posthouwer (72. Lenos).

voetbal 3e klasse b

Hercules Z.Sp. Krommenie 1-1

23. Meijns 0-1, 44. Wijndal 1-1.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen