Niemand had een paar weken geleden verwacht dat ADO’20 nog mee zou doen om de titel, maar Heemskerkers zijn naar boven geslopen. Gat met koploper is nog maar drie punten

Uitblinker Ruben Doesburg zet Luuk Schepers van HSC’21 opzij.© Foto Ron Pichel

Kees van Dalsem
Heemskerk

ADO’20 blijft nog in de race voor de titel in de derde divisie zondag. De Heemskerkers stegen door de grote 4-1 zege op HSC’21 naar de derde plek, drie punten achter koploper OFC.

Dat ADO’20 in de slotfase van de competitie nog om het kampioenschap zou meedoen, had niemand een paar weken geleden op De Vlotter gedacht. Maar waar andere teams steeds punten laten liggen, sprokkelde het elftal van trainer Roy van der Mije de puntjes bij elkaar. Daardoor is de wedstrijd woensdagavond tegen OFC een heuse topper. De ploeg uit Oostzaan nam dankzij een zege op EVV de leiding over van Gemert, dat verrassend verloor van Hoogland.

Zo blijft de derde divisie dit seizoen een knotsgekke competitie waarin de verschillen uiterst klein zijn. De uitslag doet anders vermoeden, maar ADO had het zondagmiddag niet makkelijk tegen HSC. De ploeg uit Haaksbergen was koploper in de derde periode en verkocht de huid daarom duur in het Heemskerkerduin.

Virtueel

Maar de spelers van ADO beseffen maar al te goed dat er nog wat te halen valt in de slotfase van de competitie. Want wordt de titel niet gepakt, dan kan het altijd nog een periodetitel overnemen van Gemert of OFC, mocht een van die twee ploegen de titel pakken en ADO op een plek vlak daaronder eindigen. Dat is virtueel nu al het geval.

Voor de wedstrijd vormden de Heemskerkers een cirkel om elkaar nog een keer op te peppen. Dat had resultaat, want na dertien minuten stond ADO al met 1-0 voor. Een afgevallen bal kwam voor de voeten van Ruben Doesburg, die knap in de verre hoek schoot.

Dat het bij rust 1-1 stond, viel vooral ADO zelf aan te rekenen. Spits Jan-Willem Tesselaar had de 2-0 kunnen maken, maar hij miste van dichtbij. In de counter na die aanval stond Mohamed Iallouchen opeens alleen vrij voor keeper Lucas van Hensbergen: 1-1.

De koppies stonden echter weer omhoog na de rust, van de teleurstelling na de gelijkmaker was niks meer te merken. Invaller Danny Lute was weer het goudhaantje van ADO. Hij was er namelijk als de kippen bij toen keeper Bob Pieterman de bal in zijn eigen zestien losliet: 2-1.

De mooiste goal van de heerlijke voetbalmiddag kwam op naam van Doesburg. Hij had even met Lute gewisseld van positie. Als linksbuiten slalomde hij als Arjen Robben in zijn beste dagen door de defensie van HSC. In plaats van de bal blind op goal te rossen, schoot hij ’m geplaatst in de linkerhoek: 3-1. ,,Puur op intuïtie hoor, tijd om na te denken heb je dan niet. Ik had al door dat de rechtsback een beetje traag was en ik besloot voor de actie te gaan. Deze wedstrijd moesten we winnen om in de race te blijven, anders hadden we de laatste drie duels nergens meer voor gespeeld. Nu spelen we nog drie finales.”

Trainer Roy van der Mije genoot vanaf de bank van zijn spelers. ,,We hebben honderd procent terecht gewonnen vandaag. We hadden alleen bij rust al met 3- of 4-0 voor moeten staan. In de tweede helft is HSC geen enkele keer meer voor de goal geweest. Heel dit seizoen bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd. Van een outsider zijn we een serieuze kanshebber geworden, maar we gaan niks veranderden in onze aanpak. De uitslagen zijn dit jaar onmogelijk te voorspellen.”

voetbal derde divisie

ADO’20HSC’214-1

13. Doesburg 1-0, 40. Iallouchen 1-1, 54. Lute 2-1, 64. Doesburg 3-1, 89. De Waard 4-1.

ADO’20: Van Hensbergen; M. Nijman, Kroon, S. Nijman, Opoku; Schuffelen (66. Boerlage), Mazreku (66. Amson), Brenna (79. Van Langelaar); Doesburg (72. De Waard), Tesselaar (46. Lute), Klopper.

HSC’21: Peterman; Zwiers, Schrijver, Wensing, Caglar; vd. Weide, Schepers (83. Nicolaas), Overgoor; Stokkers, Iallouchen (70. Leferink), De Vries.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen