Iedereen uit z’n dak bij ’Vrienden van Tuitjenhorn Live’; Eeuwfeest Fanfare Hildegardis tophappening voor 800 fans

’Wat een vriend, ja wat een vriend was jij voor mij!’, zingen Corno Entes (rechts) en Mats Tiebie uit volle borst de bekende André Hazes-klassieker, met op de achtergrond een deel van Fanfare Hildegardis.© Foto Geertje Wezelman

Richard Zut
Tuitjenhorn

De viering van het 100-jarig bestaan van Fanfare Hildegardis moest een enorm spektakel worden. En dat wérd het zaterdagavond ook in de tot fraaie feesttent omgetoverde sporthal Harenkarspel in Tuitjenhorn.

Swingende nummers van onder andere ABBA, The Beatles, Tina Turner, Doe Maar en Queen. ’Vrienden van Tuitjenhorn Live’ werd een tophappening waarbij een kleine 800 fans voor het eerst sinds corona weer eens ouderwets uit hun dak konden gaan. Stilzitten was er meestal niet bij met de opzwepende muziek van de leden van het jublierende fanfarekorps zelf onder leiding van dirigent André Elders, en van de band The Hits en een grote groep zangers en zangeressen uit Tuitjenhorn.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het publiek ging zaterdagavond ouderwets uit z’n dak bij ’Vrienden van Tuitjenhorn Live’, het jubileumfeest van de 100 jaar bestaande Fanfare Hildegardis.© Foto Geertje Wezelman

Vooraf verwachtten ze bij Hildegardis 400 kaarten te verkopen, maar het werden er veel meer en het festijn raakte zelfs helemaal uitverkocht. Iedereen had immers wel weer zin in een mooi feest. En dat is precies wat ze kregen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.