’Ik heb 10 euro betaald, laat nog eens wat zien’, het lukt alleen niet meer bij Koninklijke HFC

Rob Spierenburg
Haarlem

Met de titelkansen verdampt lijkt het heilige vuur bij Koninklijke HFC verdwenen. In eigen huis was het iets scherpere Spakenburg met zaterdagmiddag 2-3 de verdiende winnaar.

Het is niet voor niets dat in het betaald voetbal allerlei subcompetities in het leven zijn geroepen om de wedstrijden voor een hele rits ploegen (en dus voor het publiek) tot en met de laatste competitieronde interessant te houden.

In de tweede divisie heeft de KNVB dergelijke kunstgrepen nog niet toegepast. Met als gevolg dat achter de gedoodverfde kampioen Katwijk (de club pakte zaterdagmiddag de titel ondanks een nederlaag bij Excelsior Maassluis) een hele rits teams al weken voor de kat zijn viool aan het voetballen zijn. Zie de selecties als trainer dan maar eens scherp te houden.

Het is niet zo dat Koninklijke HFC tegen Spakenburg de kantjes er van af liep. Zeker in de eerste helft zag het er bij vlagen veelbelovend uit. Tamerus startte zonder Mehmet Yüksel of Roy Castien als tweede spits naast Sietse Brandsma. De naar Sparta verkassende Yüksel had vanwege een blessure de afgelopen week niet getraind en begon op de bank. Castien is dit seizoen uitgevoetbald. De Zandvoorter die al een heel jaar kampt met pijn in de knie liet de voorbije week een scan maken waaruit bleek dat littekenweefsel de boosdoener is. Over twee weken gaat hij onder het mes.

Na een kwartier was het de volledig vrijstaande middenvelder Jacob Noordmans die HFC op voorsprong zette door de bal van dichtbij gedecideerd in de uiterste linkerhoek te schieten. Vijf minuten later kwam een volley van Brandsma snelheid te kort om doelman Ter Wielen voor een tweede keer te verrassen.

Na 25 minuten zag Spakenburg een gedegen tegenoffensief worden beloond met de 1-1. De van de lat terugspringende bal kwam voor de voeten terecht van Floris van der Linden die wel raad wist met het moois. De voormalig HFC-er maakte alweer zijn 26ste treffer van het seizoen. Het tegendoelpunt zoog de nodige energie uit de lijven en breinen van de mannen van Tamerus want tien minuten later viel de 1-2. Na een overstapje ter hoogte van de penaltystip schoot Sanny Monteiro vanaf links raak. Een kwartier voor tijd wist centrale verdediger André Morgan HFC toch nog langszij te loodsen door de bal uit een vrije trap van invaller Yüksel kiezelhard binnen te koppen. Spakenburg verteerde de gelijkmaker snel want kwam drie minuten later opnieuw op voorsprong via Robin Eindhoven.

Een HFC-supporter (fans van Spakenburg waren niet welkom) probeerde het definitief gedoofde vuurtje tegen beter weten in weer op te poken en schreeuwde ’ik heb 10 euro betaald, laat nog eens wat zien!’ Maar na de 2-2 was de veerkracht bij Koninklijke HFC opgesoupeerd en slikte het de derde nederlaag op rij.

De Haarlemmers hebben nog drie duels om te voorkomen dat het seizoen uitgaat als een nachtkaars. Makkelijk gaat het niet worden aangezien de degens worden gekruist met de nummers één (Katwijk), twee (HHC Hardenberg) en vier (Jong Sparta).

tweede divisie

Kon.HFCSpakenburg2-3

15. Noordmans 1-0, 24. Van der Linden 1-1, 34. Monteiro 1-2, 75. Morgan 2-2, 78. Eindhoven 2-3.

Koninklijke HFC: Michaelis; Desevio Payne, Morgan (79. Déron Payne), Boer, Wilffert (72. Carbaat), Volkert; Tros (87. Honcoop), Noordmans (72. Yüksel), Vlak (87. Panka); Hulleman, Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen