FC Uitgeest geeft het tweede elftal de voorkeur en krijgt daardoor pak slaag van Hillegom

Van onze verslaggever
Hillegom

Omdat het vlaggenschip van FC Uitgeest veilig was, maar het tweede elftal nog verwikkeld is in de strijd tegen degradatie, had trainer Hilmar de Groot besloten alle spelers die nog in het tweede konden spelen niet bij het eerste op te stellen. Het gevolg was dat het tweede elftal won, maar dat het eerste elftal een pak slaag kreeg van Hillegom: 6-3.

Een pak slaag waar het in de eerste twintig minuten van de ontmoeting helemaal niet naar uitzag. Wel had De Groot gezien dat Hillegom veel gretiger was en meer drive had dan zijn spelers.

De spelers van de thuisploeg waren in de beginfase echter iets te gretig, want de bezoekers kregen zoveel ruimte dat Kick Smit in de vijfde minuut al de 0-1 binnentikte en vijftien minuten later Jordy Duijn – beide malen op een assist van Jorn Brouwer – de felicitaties in ontvangst mocht nemen: 0-2.

„Ondanks deze voorsprong hadden wij moeite controle op de wedstrijd te krijgen. Hillegom zette hoog pressie en omdat wij in de verdediging toch wel enkele spelers misten zagen wij geen kans goed in balbezit te blijven. Vooral het gemis van Stan Vrouwe deed zich gelden”, analyseerde de trainer.

Eigenlijk kwam de rust al geroepen, want nadat de thuisploeg via Aidan Ryan op 1-2 was gekomen, had De Groot een kwartier de tijd alles weer in het gareel te krijgen. „Wij hebben toch echt alles nog even doorgenomen”, aldus De Groot. „Maar waarschijnlijk begrepen de spelers niet helemaal wat de bedoeling was. Het was echt slecht na de rust.”

In een tijdsbestek van vijftien minuten werd de laatste linie van de bezoekers namelijk alle kanten voorbij gelopen. Sam van der Lip (tweemaal) en Jesper Warmerdam deden de wedstrijd dan ook helemaal kantelen.

„Hier ben ik absoluut niet blij mee”, verklaarde de trainer. „Het stortte als een kaartenhuis in elkaar.” Hillegom was niet van plan gas terug te nemen en liep via twee treffers van Ryan naar 6-2 uit, alvorens Jorn Brouwer in de laatste minuut de nederlaag nog iets draaglijker maakte: 6-3.

voetbal 1e klasse a

HillegomFC Uitgeest6-3

5. Smit 0-1, 20. Duijn 0-2, 45. Ryan 1-2, 57. Van der Lip 2-2, 64. Warmerdam 3-2, 64. Van der Lip 4-2, 70. Ryan Ryan 5-2, 89. Ryan 6-2, 90. Brouwer 6-3.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen