Westfriesland SEW beëindigt roerig jaar op de vijfde plek

Keepster Annemarie van Kampen nam met een doelpunt in stijl afscheid van SEW.© Foto Jan Mulder

Robin Kaandorp
Wognum

Een roerig jaar kende voor Westfriesland SEW een positief einde. Het tweeluik tegen V&L werd winnend afgesloten, waardoor er mogelijk zicht is op Europees handbal. Het slottreffen kwam wat haperend op gang, maar werd overtuigend met 31-25 door de thuisclub gewonnen.

Vooraf was er een passend eerbetoon aan clubicoon Lia Huisman, die onlangs overleed. Na afloop werd er uitgebreid afscheid genomen van keepster Annemarie van Kampen, die in haar laatste optreden nog een glansrol vervulde en zelfs wist te scoren. Naast Van Kampen kreeg ook Tess Ammerlaan bloemen. De speelster die afgelopen seizoen overkwam van ZAP houdt het bij één seizoen in het blauw. Vanwege studie zet zij handbal op een lager pitje.

Voor de rest lijkt de selectie redelijk intact te blijven en kon Jeroen Smits, voor wie het ook zijn laatste optreden was als interim-trainer, terugkijken op een prima avond en op vijf duels waarin drie keer werd gewonnen. Alleen van de nieuwe landskampioen Venlo werd verloren. ,,Ik ben vooral heel trots op de groep en heel blij dat zij alles wilden aanpakken en veel wil toonden om de stap met mij als onervaren coach te maken.”

In het laatste treffen van het seizoen hadden beide teams tijd nodig om op gang te komen. Na een kwartier stond het nog maar 4-4. Dankzij een paar fraaie treffers van Eline Veltrop raakte de thuisploeg beter op dreef. Het team profiteerde van een paar afspeelfouten van V&L en wist bij rust uit te lopen naar 13-8. In de tweede helft bleef SEW duidelijk de sterkste ploeg en werd het verschil nooit kleiner dan vier treffers. Het gaf Smits de gelegenheid om enkele junioren speelminuten te geven, waarna SEW redelijk freewheelend het duel tot een goed einde kon brengen. ,,Dit geeft een heel goed gevoel. Of het genoeg is voor een Europese plek is afwachten, maar ik denk dat we er het maximale uitgehaald hebben”, stelde Smits. Hij keert nu terug naar de junioren. ,,Ik pas het beste bij de A- en B-junioren en echt ambities als hoofdcoach heb ik niet. Ook omdat ik echt een SEW’er ben. Aan de andere kant zal ik zijdelings wel bij de hoofdmacht betrokken blijven.” Een hoofdmacht die over twee weken alweer begint aan de voorbereiding op een nieuw seizoen. Dan onder leiding van nieuwe trainer Michael Vijverberg.

handbal eredivisie

SEWV&L 31-25

Scores SEW: Veltrop 8, Wit 6, Van Giersbergen 4, Ammerlaan 3, Kistemaker 2, Roozendaal 2, Admiraal 1, J. Beerepoot 1, Boonkamp 1, Van Kampen 1, Noordermeer 1, OpdenKelder 1

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen